Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Λιάνας Σακελλίου στην Αθήνα


Την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, ώρα 08:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα, θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ποριώτισσας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ποιήτριας Λιάνας Σακελλίου: ”ΟΠΟΥ ΦΥΣΑ ΓΛΥΚΑ Η ΑΥΡΑ”.
Θα μιλήσουν:
ο ποιητής Γιώργος Βέης,
η δρ. Φιλολογίας- Κριτικός Ανθούλα Δανιήλ,
και η ποιήτρια Τασούλα Καραγεωργίου.
Θα απαγγείλει η Λιάνα Σακελλίου.
Στο πιάνο η Ευγενία Βοτανοπούλου-Ιατρού.
Προβολή βίντεο: “Άχρονες Παρουσίες” της Λαμπρινής Μίχου.
Η ποιητική συλλογή, με μία ποιοτική έκδοση από τον οίκο Gutenberg, αφορά στο αγαπημένο νησί της ποιήτριας, τον Πόρο και τα βιώματα που από μικρό κορίτσι θρέφει γι’ αυτό. Μια ζωή αναμνήσεις, συναισθήματα, ντοκουμέντα, γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της έρχονται τώρα στο φως με τις λυρικές διεξόδους που πάντα επιλέγει για να εκφράζει τις ενδόμυχες εμπνεύσεις της. 
Και ομολογεί πως εδώ και αρκετά χρόνια, ο αγαπημένος της πατέρας της χάρισε ένα βιβλίο για το Μοναστήρι του Πόρου με την ευχή κάποτε να γράψει κι αυτή κάτι για τον Πόρο: «….12 χρόνια μετά το θάνατό του οι σταθμοί του πάθους μας για το νησί εξακολουθούν να μου μιλούν: το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, ο Ναός του Ποσειδώνα, το σπίτι της Ελένης Σαχτούρη, η βίλλα Γαλήνη, τα πρόσωπα των συγγενών και γειτόνων που έζησαν στο μικρό Ασκέλι. Όλα αυτά και η αύρα, έτσι όπως άγγιζε η πνοή της στον κόσμο αυτό τον Νάσο Σ. Σακελλίου, και η ανάσα του….».
Το βιβλίο έχει παρουσιαστεί ήδη στο Πόρο με μεγάλη επιτυχία στις 28 Ιουλίου 2017.Σχολιάστε