Παρεμβάσεις Γερουλάνου και Μυταράκη υπέρ των ιχθυοτροφείων κατήγγειλε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Δ. ΚατσικάρηςΑπίστευτα πράγματα ακούστηκαν στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 25 Νοεμβρίου 2020, όπου συζητήθηκε το θέμα της Μελέτης δημιουργίας ιχθυο-βιομηχανικής ζώνης (Π.Ο.Α.Υ.) στον Πόρο.

Στην τοποθέτηση του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, αφού εξιστόρησε την εμπειρία του πάνω στο θέμα από τη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, αποκάλυψε πως το 2011 δεχόταν πιέσεις από πολιτικούς παράγοντες εκείνης της περιόδου, αλλά και από μετέπειτα υπουργούς για το θέμα των ιχθυοτροφείων. Ο κ. Κατσικάρης ανάφερε, ότι δεν ήταν κατά των επενδύσεων, ωστόσο η κατάσταση των ιχθυοτροφείων στον Πόρο, ήταν μια άναρχη κατάσταση που δεν είχε σχέση με επενδύσεις κι ότι εκείνος επέβαλε πρόστιμα στις επιχειρήσεις και διακοπή λειτουργίας σε μονάδα που παρανομούσε. Στη συνέχεια ο κ. Κατσικάρης ανέφερε ότι την περίοδο εκείνη είχε δεχθεί πιέσεις για την στάση του από πολιτικούς παράγοντες, τους οποίους και κατονόμασε: “Δεν ήταν κανείς κατά του επειχηρείν και κατά των ιχθυοκαλλιεργητών. Μου τα έλεγαν τότε εμένα και ο κύριος Γερουλάνος και ο κύριος Μυταράκης και άλλοι. Μου έλεγαν “Τι κάνεις εκεί;”. Συνεχίζοντας ο κ. Κατσικάρης δήλωσε πως είχε δεχτεί και απειλές από το περιβάλλον των ιχθυοκαλλιεργητών: “Με είχαν απειλήσει μπροστά μου, σε μεγάλη σύσκεψη για το θέμα και με συνόδευε η ασφάλεια για να με προστατέψει, δίχως εγώ να το ξέρω”. 


Αλλά και η Περιφερειακή Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κα Ελένη Αβραμοπούλου, λαμβάνοντας τον λόγο, δήλωσε ότι εν όψει του Συμβουλίου επικοινώνησε μαζί της ο ισχυρός άνδρας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας Απόστολος Τουραλιάς, ο οποίος της παρείχε διαβεβαιώσεις ότι μόνο σε 24 περιοχές σε όλη την χώρα θα δημιουργηθούν Π.Ο.Α.Υ.,  τις οποίες η κα Αβραμοπούλου μετέφερε ζωντανά στον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη.

Ο Δήμαρχος Πόρου μάλιστα τόνισε την σημασία των αποκαλύψεων Κατσικάρη, λέγοντας ότι “Ακόμα και το 2011 που βλέπαμε μπροστά μας το χωροταξικό, κι εγώ έλεγα – και όσοι το βλέπαμε και το διαβάζαμε – ότι προβλέπεται για την περιοχή μας βιομηχανοποίηση, ερχόντουσαν ‘παπαγαλάκια” ντόπια και όχι μόνο. Κι από επάνω. Τον κ. Κατσικάρη, του τηλεφώνησε ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μυταράκης. Εδώ μας παίρνανε χαμηλότεροι και ερχόντουσαν στα δημοτικά μας συμβούλια άνθρωποι από το Αγρίνιο κι από τη Β. Ελλάδα, για να ξεγελάσουν τον κόσμο”.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κατσικάρη ΕΔΩ στο λεπτό 25΄

Την τοποθέτηση της κας Αβραμοπούλου ΕΔΩ στο λεπτό 1:27΄

Και του Γιάννη Δημητριάδη ΕΔΩ στο λεπτό 39΄
Σχολιάστε