Παραλειπόμενα από την συνεδρίαση αρχαιρεσιών του Δημοτικού Συμβουλίου ΠόρουΕκτός από την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πόρου, η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου στο κτήριο Συγγρού είχε και ενδιαφέροντα «παραλειπόμενα» όσον αφορά τα «δημοτικά πράγματα» του Πόρου.

Δημητριάδης + 7 σύμβουλοι: Θα είμαστε υποψήφιοι στις εκλογές του 2023

Η σημαντικότερη είδηση ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Γιάννη Δημητριάδη ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος το 2023, η οποία συνοδεύτηκε από αντίστοιχη δήλωση όλων των Αντιδημάρχων και του νέου Προέδρου του Δ.Σ. και συνολικά 7 εκ των 9 δημοτικών συμβούλων του. Όπως θύμισε ο Δήμαρχος, αντίστοιχη ανακοίνωση είχε κάνει και στην συνεδρίαση δημαιρεσιών του 2017, εξηγώντας ότι εφόσον δεν έχει καμία διαφορετική σκέψη στο μυαλό του δεν έχει κανέναν λόγο να μην ανοίξει από τόσο νωρίς τα χαρτιά του. Και πράγματι, με μια τέτοια κίνηση ο Δήμαρχος καλύπτει όλο τον πολιτικό χώρο που υπάρχει ελεύθερος την συγκεκριμένη στιγμή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την έλλειψη αντίθετων προσώπων και προτάσεων. Με την ίδια κίνηση το 2017 ο Γ. Δημητριάδης είχε φέρει σε πολιτική αμηχανία τον τότε επικεφαλής της μειοψηφίας Σπύρο Σπυρίδων, ο οποίος ενώπιον των συμβούλων του δεν ήταν σε θέση να ανταποδώσει κάποια δήλωση αναφορικά με τις δικές του προθέσεις.

Στρατηγός: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος – Κουτουζής: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του

Αυτή την φορά, ο επικεφαλής της σημερινής μειοψηφίας Δημήτρης Στρατηγός δεν βρέθηκε σε αντίστοιχη αμηχανία, αφού δήλωσε απερίφραστα ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Εκείνος όμως που «στριμώχτηκε» να ανοίξει τα χαρτιά του, ήταν ο Γιώργος Κουτουζής. Και μάλιστα, το στρίμωγμα δεν έγινε από τον Δήμαρχο, αλλά από τον κ. Στρατηγό, ο οποίος του είπε «Γιώργο, ακούγεται ότι θα κατέβεις για Δήμαρχος, πρέπει να μας ενημερώσεις αν ισχύει». Ο κ. Κουτουζής εμφανώς αιφνιδιασμένος απάντησε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση, αφήνοντας με την απάντησή του αυτή ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Κουτουζή, ο οποίος θέλησε να εξηγήσει στο Σώμα τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του πριν από περίπου έναν χρόνο. Όπως ανέφερε, «Εγώ είμαι άνθρωπος της δουλειάς, δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος από την ταχύτητα με την οποία προχωράνε τα έργα του Δήμου και εισέπραττα τις διαμαρτυρίες του κόσμου». Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Στρατηγός του απάντησε ότι όποιοι και αν ήταν οι λόγοι, η παραίτηση είναι η έντιμη επιλογή για όποιον διαφωνεί σε μια δημοτική παράταση και όχι η ανεξαρτητοποίηση. Το σχόλιο αυτό, βέβαια, απευθυνόταν εμμέσως και στον κ. Ταρταράκη, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Στρατηγού. Ο Γιάννης Δημητριάδης, παίρνοντας ξανά τον λόγο σχολίασε τις εξηγήσεις του κ. Κουτουζή λέγοντας «Αν ξαφνικά νοιώσεις ευχαριστημένος με την ταχύτητα των έργων μας, ο νόμος σου δίνει την δυνατότητα να ζητήσεις να επιστρέψεις ξανά», με τον κ. Κουτουζή να απαντάει «Θα το λες χαριτολογώντας φαντάζομαι».
Σχολιάστε