«Παραίτησαν» τον Ποριώτη Σπύρο Πολλάλη από το «Ελληνικό Α.Ε.»pollalesΜετά την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευε μέχρι το 2009, αποφασίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, και η «αποκαθήλωση» του Ποριώτη επιστήμονα, καθηγητή του Χάρβαρντ Σπύρου Πολλάλη, από το τιμόνι της «Ελληνικό ΑΕ» επειδή… εξέφρασε τη γνώμη του.

Σύμφωνα με το Βήμα η αντικατάστασή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού γιατί ο κ. Πολλάλης είχε εκφράσει πρόσφατα επιφυλάξεις για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της έκτασης του πρώην αερολιμένα.

Ο κ. Πολλάλης σε συνέντευξή στο ραδιόφωνο του Alpha και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο (μπορείτε να την ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί), είχε δηλώσει:

«Δυστυχώς πουλώντας το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., αμέσως-αμέσως, αποποιούμαστε οφέλη στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον».

Συνεχίζοντας ο κ. Πολλάλης δήλωσε: «Το ΤΑΙΠΕΔ το αποφάσισε και τα δίνει όλα. Αυτό με θίγει σαν Έλληνα πολίτη, σαν Έλληνα φορολογούμενο. Εγώ σαν τεχνοκράτης πρόεδρος της εταιρείας, εξακολουθώ να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου αναφορικά με το εάν το Ελληνικό κοστολογείται πολύ χαμηλά (300εκατ. ευρώ), ο κ. Πολλάλης σημείωσε ότι δεν θα υπεισέλθει σε ακριβή νούμερα. Ωστόσο, σε ειδική εκδήλωση για το Ελληνικό, ο κ. Πολλάλης είχε αναφέρει ότι το project θα είχε αξία 26 δισ. ευρώ, εάν υλοποιούνταν το 2008.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ανδρέας Νικολετόπουλος says:

    GR_USA – Germany 0-2

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Άσχετα αν η μελέτη του Χάρβαρντ, αντίθετη από άλλες των ελληνικων Πολυτεχνείων, ήταν καλή ή όχι, δεν παύουμε να έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση με πολλαπλά στοιχεία χούντας: κατάργηση της δημοκρατίας, επιβολή αντιλαϊκών μέτρων με και καταστολή βίαιη οποιασδήποτε μοφής αντίδρασης, προδοσία, αλλά έχει και στοιχεία που δεν συναντάγαμε στην χούντα, όπως την απαταιωνιά.

Σχολιάστε