Παρέμβαση Δημάρχων για τις βλάβες των ιπταμένων και δρομολόγηση του F/C 5Eγκρίθηκε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η δρομολόγηση του Flying Cat 5 από Πειραιά για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους δημάρχους Πόρου Γ. Δημητριάδη και Ύδρας Γ. Κουκουδάκη, οι Δήμαρχοι Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας, παρενέβησαν με επείγουσα επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουμπλή και την εταιρεία HELLENIC SEAWAYS, με την οποία εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα -καθημερινά τον τελευταίο καιρό- φαινόμενα μηχανικών βλαβών στα ιπτάμενα δελφίνια που εξυπηρετούν τη γραμμή του Αργοσαρωνικού.
Οι Δήμαρχοι, με την επιστολή τους, τονίζουν την ανάγκη να αντικατασταθούν άμεσα τα συγκεκριμένα υδροπτέρυγα με άλλα πλοία (υδροπτέρυγα ή καταμαράν) και να δρομολογηθεί εκ νέου στη γραμμή το καταμαράν που αποδρομολογήθηκε την 1η Νοεμβρίου, ενώ επισημαίνουν ότι τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την αποτελεσματική διασύνδεση των νησιών, αλλά και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.
Σχολιάστε