Παλιοί και νέοι αθλητές βραβεύτηκαν στη χοροεσπερίδα του ΝΟΠΤ
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια χοροεσπερίδα του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παύλου.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από κέφι, όμορφη ατμόσφαιρα και υπερήφανα πρόσωπα καθώς ο Όμιλος βράβευσε αθλητές και αθλήτριες που αρίστευσαν τόσο στον υγρό στίβο, όσο και στις εκπαιδευτικές αίθουσες.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΝΟΠΤ Δημήτρης Σπυριδάκης, ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Πόρου για την επιχορήγηση ποσού 5.000 ευρώ από τον Δήμο Πόρου, όσο και τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων για αντίστοιχη επιχορήγηση 1.000 ευρώ.

Ο κ. Σπυριδάκης δήλωσε πως είναι δίκαιο να επιμερίζονται οι επιχορηγήσεις στους δύο δήμους, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ετήσια η επιχορήγηση και να βρεθεί ένα γραφείο αντίστοιχο της σπουδαιότητας και του κύρους του ΝΟΠΤ.

Στη συνέχεια ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε πως ο ΝΟΠΤ παραμένει διαχρονικά πιστός στο πνεύμα του αθλητισμού και δεν περιορίζεται μόνο στην εκγύμναση των αθλητών και αθλητριών, αλλά διαμορφώνει χαρακτήρες με αγωνιστικότητα και ήθος που τους κάνει να ξεχωρίζουν αργότερα στη ζωή τους.

Στα πλαίσια της παραπάνω φιλοσοφίας, ο ΝΟΠΤ, εκτός από τους νέους αθλητές, βράβευσε και προσωπικότητες που σημάδεψαν με την προσφορά τους την ιστορία του Ομίλου. Ανάμεσα τους, τον Τριαντάφυλλο Τσόγκα και τον Ζαφείρη Παρασκευόπουλο.
Ο Τριαντάφυλλος Τσόγκας, ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα και γίνεται κωπηλάτης στην ομάδα κωπηλασίας της Σχολής Ναυτοπαίδων και εν συνεχεία της ΑΕΒΝ (Αθλητική Ένωση Βασιλικού Ναυτικού).
Από την σύσταση της Εθνικής Ομάδος Κωπηλασίας υπήρξε μόνιμο μέλος της μέχρι τα σαράντα του και βέβαια υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος. Συμμετείχε σε Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους ακόμα και Ολυμπιακούς αγώνες στη Ρώμη το 1960 (Τετρακοπος- Συμπονης- Καλομπρατσος- Πολυζωης- Τσογκας).
Διετέλεσε προπονητής κωπηλασίας της Α.Ε.Ν. Σημαντική επιτυχία του ως προπονητής υπήρξε η ανάδειξη του Κοντομανωλη σε 6ο Ολυμπιονίκη.


Ο Ζαφείρης Παρασκευόπουλος υπήρξε κωπηλάτης και υπηρέτησε την θητεία του στην ΑΕΒΝ, άλλα μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο, όπου εκεί διέπρεψε αφιερώνοντας όλη του την νεανική ικμάδα.
Από πιστιρικος παίζει ποδόσφαιρο στις αλάνες της Ρουκουτιμας του Αγ.Στεφάνου και “λαθραία” στο γήπεδο , όμως με δικά του όργανα γυμναστικής,, κάνει πιο δυναμική εκγύμναση, πρωτόγνωρη δραστηριότητα για ποδοσφαιριστή της εποχής του. Είχε αντιληφθεί ότι για να είσαι σωστός ποδοσφαιριστής χρειάζεται να έχεις καλή φυσική κατάσταση και όχι μόνο ταλέντο. Η σωματική του διάπλαση τον βοηθά γρήγορα να τα καταφέρει το ίδιο καλά και στα ναυτικά αθλήματα όπως το κολύμπι και τις καταδύσεις, όπου ξεχώρισε, γιατί δεν τα αντιμετώπισε περιστασιακά αλλά με διαρκή άσκηση και προετοιμασία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν και κράτησαν ψηλά τη σημαία του ΝΟΠΤ.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των στελεχών και συμβούλων της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου, όπως επίσης και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών “Ποριώτισσα”, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα ανάμεσα στους φίλους και τα μέλη του ΝΟΠΤ.
Σχολιάστε