“Πάγωσαν” τα έργα στον δρόμο Δρυόπης- Γαλατά1Η ταλαιπωρία του κόσμου συνεχίζεται στον δρόμο Δρυόπης – Γαλατά δεδομένου ότι εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα.

Η διαμαρτυρία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής είναι δικαιολογημένη γιατί καθυστερεί απαράδεκτα η κατασκευή του δρόμου. Ο λόγος που σταμάτησαν τα έργα είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, αφού το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και η Περιφέρεια προσπαθεί με ίδια κεφάλαια να ολοκληρώσει κάποια τμήματα του δρόμου.

Επίσης, ένας σημαντικός λόγος που καθυστέρησαν τα έργα είναι ότι οι εργασίες ξεκίνησαν εσπευσμένα από τον τότε περιφερειάρχη Ι. Σγουρό, για προφανείς λόγους, πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2014, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί άδεια από το Δασαρχείο και δεν έχει ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία των αποζημιώσεων.

Επιπλέον αποδείχθηκε ότι η μελέτη, η οποία πληρώθηκε 1 εκατ. ευρώ έχει σημαντικές ατέλειες με αποτέλεσμα ένας συνδυασμός λαθών να προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου. Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται ζητούν άμεσες λύσεις και ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος, γιατί ήδη κινούνται στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

mymethana.gr
Σχολιάστε