Ο Χρήστος Πάλλης για το Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών στα Μέθαναmethana palisO πρώην δήμαρχος Μεθάνων και νυν Πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης, εγκαινίασε το 1ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών στα Μέθανα, που διοργάνωσαν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Με την εκδήλωση τέθηκαν οι βάσεις για τη θεσμοθέτηση ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος που αναδεικνύει την παράδοση της νησιωτικής Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Δρ. Χρ. Πάλλης τόνισε στην ομιλία του ότι «Η Ελλάδα έχει ταυτισθεί με τη ναυτοσύνη και οι Έλληνες με τη ναυπηγική τέχνη και τη θάλασσα. Τα Μέθανα αποτελούν ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει προορισμός θαλάσσιου τουρισμού. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση Παραδοσιακών Σκαφών και θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια θεσμό με βασική στόχευση την ανάδειξη τη μοναδικής τεχνικής των Ελλήνων ναυπηγών.»
Σχολιάστε