Ο Σ. Λεουτσάκος: Πως θα δημιουργήσουμε το Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του Πειραιά& των Νησιώνstathis leoutsakosΟ υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε στο σχέδιο της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής του Πειραιά και των Νησιών, λέγοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει αναφερθεί, πολλές φορές, στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού παρουσιάζοντας, ιδιαίτερα στον χώρο της κρουαζιέρας, «ευημερούντες αριθμούς» ενώ τα πραγματικά οφέλη του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικύθηρων είναι από ελάχιστα έως… ανύπαρκτα.

Δυστυχώς, πέραν της εξυπηρέτησης ορισμένων μεγάλων συμφερόντων, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο, ώστε ο Πειραιάς και τα νησιά της περιοχής μας να γίνουν, με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρα και yachting),  προορισμοί όχι μόνο για τον τουρισμό του εξωτερικού αλλά και τον εσωτερικό τουρισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Σ.Τ.Α.), το οποίο θα υπόκειται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κεντρικό πυρήνα την ανασύνθεση-ανανέωση του τουριστικού προϊόντος.

Η περιοχή μας θα ενταχθεί σε αυτό το Σχέδιο,  με συγκεκριμένες προτάσεις:

  • Για την δημιουργία ή την ανάπτυξη αναγκαίων υποδομών (σε μαρίνες, λιμάνια και στο αεροδρόμιο Κυθήρων, πλήρως λειτουργικά κέντρα Υγείας κ.α.) και σε συνδυασμό με τον έγκαιρο προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, να διευκολύνεται η πρόσβαση του επισκέπτη ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο.
  • Για να αναπτυχθούν πολυθεματικές μορφές τουρισμού, καθώς ο Αργοσαρωνικός, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μπορούν να υποστηρίξουν πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός, ο περιπατητικός, ο αθλητικός και ο ιστορικός τουρισμός. Παράλληλα, αξιοποιείται η παραγωγή τοπικών προϊόντων.

Έτσι, τα οφέλη του τουρισμού διαχέονται σε ολόκληρη την τοπική οικονομία, γίνεται μια σταθερή πηγή εσόδων και μοχλός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Γι’ αυτό λέμε, ότι και στην περιοχή του Πειραιά και των Νησιών μας στις 25 του Γενάρη έρχεται η ΕΛΠΙΔΑ»

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Παναγιώτης Μουστάκας says:

    Ευτυχώς που έχουμε εκλογές και κατ’αυτόν τον τρόπο επιλύ- ονται (προεκλογικά) όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα.Αν κρίνουμε από περασμένες εκλογές,τα μεγαλεπήβολα πάσης φύσεως προεκλογικά προγράμματα είτε ξεχνιούνται είτε τροποποιούνται υπό την πίεση των επικρατουσών συνθηκών.Αλλωστε τί έχουν να χάσουν τα κόμματα; Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και επομένως τις ψήφους τις πήρανε και αυτοί που τους ψήφισαν θα μένουν με την Ελπίδα η οποία ως γνωστόν πεθαίνει τελευταία.

Σχολιάστε