Ο ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ναυτικώνΤο τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ναυτικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά με μία πρωτοφανή, «εν κρυπτώ» διαδικασία, αύξησε κατά δύο χρόνια το απαιτούμενο όριο ηλικίας, της συνταξιοδότησης των ναυτεργατών.
Ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος όλων αυτών των ανθρώπων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας, είναι απίστευτος. Ειδικότερα, ενώ αρχικά στο σχέδιο νόμου για το λεγόμενο «Μνημόνιο 3», αναφερόταν ρητά ότι εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ από την έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη επέκταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, η αναφορά για την εξαίρεση αυτή, εξαφανίστηκε από το κείμενο που τελικά δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας των ναυτεργατών, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και την αυξανόμενη ανεργία στον κλάδο, αποκλείει ουσιαστικά από τη σύνταξη χιλιάδες ναυτεργάτες. Η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι πλέον υπόλογη, απέναντί τους.
Σχολιάστε