Ο Συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης στον Γαλατά καλεσμένος από τον Συλλογο Γονέων του Δημοτικού ΣχολείουΤην εκδήλωση της πρώτης παρουσίασης βιβλίου που γίνεται στον Γαλατά, της παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Χρήστου Δασκαλάκη , την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 , άρχισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά κ. Μάγειρα Αναστασία λέγοντας :
« Καλωσορίζουμε στον Γαλατά , στο Café Montaggio , τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη . Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που είναι σήμερα μαζί μας για να μας παρουσιάσει το βιβλίου του. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε το βιβλίο στην ζωή μας και ας σηκωθούμε λίγο από την οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης.

Τέτοιες εκδηλώσεις λείπουν από τον Γαλατά. Καλό είναι να τις στηρίζουμε όλοι. Απλοί πολίτες και Δημοτικοί Φορείς. Και όχι να βάζουμε εμπόδια «βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δασός» όπως παρατήρησε μια φίλη. Σ’αυτό το σημείο εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Χρήστο Δασκαλάκη και να του προσφέρω ένα συμβολικό δώρο για να του θυμίζει την συνάντησή μας. Αυτά από μένα τον λόγο τώρα έχει ο Χρήστος και τα παιδιά».

Ο συγγραφέας κ. Χρήστος Δασκαλάκης σε σχόλιο του μετά την εκδήλωση είπε για την παρουσίαση:
«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που «θέλουν», τότε το «μπορώ» κερδίζει…..
Η χθεσινή βραδιά ήταν κάτι παραπάνω από μαγική. Και ήταν μαγική γιατί υπήρξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, η οποία έκανε τα πάντα για να πάνε όλα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πήγαν!

Γονείς και παιδιά, όλοι μια αγκαλιά, μου έδωσαν ότι πιο σημαντικό για έναν επισκέπτη, μια ζεστή και ανθρώπινη φιλοξενία. Και ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό για εμένα το γεγονός ότι δίπλα μου είχα τον φίλο, συντοπίτη και μουσικό, Γιάννη Παπαχατζή, έναν άνθρωπο με κοινή πορεία, έναν υπέροχο γονιό, που αγκάλιασε μουσικά την εκδήλωση, αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας!

Και πόσο όμορφη έκπληξη που ήταν, να βρίσκονται εκεί άνθρωποι από το νησί μου, άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα μαζί και ήταν δίπλα μου να με τιμήσουν και να μου θυμίσουν το «φοβισμένο» μου ξεκίνημα.
Αυτή η βραδιά ήταν όμως ξεχωριστή και για έναν ακόμα λόγο. Μόλις λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης, ενημερώθηκα ότι «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι» είναι μέσα στα 10 δημοφιλέστερα βιβλία για το βραβείο κοινού Public (η ψηφοφορία συνεχίζεται εδώ: http://www.publicbookawards.gr/2018/vote2018.php…)

Πως να ξεχάσεις μια τέτοια βραδιά; Ευχαριστώ το βιβλιοπωλείο «Ουράνιο Τόξο» που μας στήριξε, το Cafe Montaggio που μας φιλοξένησε, το σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολείου, τον Γιάννη Παπαχατζή και τα «παιδιά» του, τους δασκάλους και όλους τους γονείς για την παρουσία τους…»

Ο Χρήστος Δασκαλάκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος… Ξέραμε ότι είναι ένας καλός συγγραφέας… Αυτό που δεν ξέραμε ως τώρα είναι το πόσο ζεστός και υπέροχος άνθρωπος είναι! Μέσα από τη συζήτηση, καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν επικοινωνιακό και ανοιχτό άνθρωπο… που είναι ταυτόχρονα ειλικρινής και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Τον λατρέψαμε! Μίλησε με τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους και άνοιξε την καρδιά του τόσο για το έργο του όσο και για τη ζωή του. Μοιράστηκε μαζί μας όμορφες ιστορίες κι είχαμε την τιμή να ακούσουμε από τα χείλη του το παραμύθι που έγραψε. Τα παιδιά ένιωσαν γρήγορα άνετα μαζί του σαν να τον ήξεραν χρόνια!

Υπογραφή και αφιέρωση σε όλα τα βιβλία…
Η αγάπη του για τα παιδιά, τα λόγια του, οι κινήσεις του, το χαμόγελό του, γέμισαν τις καρδιές μας με τα πιο όμορφα συναισθήματα! Φεύγοντας από το cafe Montaggio νιώθαμε όλοι πως κοντά του βρεθήκαμε για λίγο σε έναν άλλο κόσμο, πιο όμορφο, πιο γλυκό, έναν κόσμο φτιαγμένο από πολλή αγάπη!
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δασκαλάκη που μας έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά και να πάρουμε κι εμείς ένα κομματάκι από την αγάπη και τη ζεστασιά του! Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο βιβλίο …

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Παπαχατζή για την μουσική επιμέλεια με τα παιδιά , τον κ. Μπιστινα Νίκο και το Montaggio Cafe που φιλοξένησε το χαμόγελο και τις φωνές των παιδιών.
Και τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς τους καταπληκτικούς ανθρώπους τους γονείς και όχι μόνο, που μας στηρίξατε και μας κάνατε να περάσουμε υπέροχα! Αν δεν υπήρχατε εσείς, δε θα είχαμε ενθουσιαστεί τόσο, ώστε να ετοιμάσουμε με πολλή πολλή αγάπη και κέφι τις επόμενες εκδηλώσεις μας μέχρι την λήξη της θητείας μας τον Οκτώβριο.
Εις το επανιδειν λοιπόν……
Το Δ.Σ
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Δόξα τω Θεώ! Καλές ειδήσεις. Βιβλία, παιδιά, μουσική, πολιτιστική και μορφωτική δραστηριοποίηση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γαλατά, τι άλλο θέλει κανείς να ακούσει από τον τόπο του, που να αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα!
  Και βέβαια τα λόγια τού συγγραφέα κ. Δασκαλάκη σοφά και συγκινητικά.
  Και για να μη θεωρηθούν ως “μελό” οι σκέψεις μου, θα ήθελα να επικεντρώσω την προσοχή όλων μας στη φράση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατά, αξιότιμης Κας Μάγειρα Αναστασίας “…ας προσπαθήσουμε να βάλουμε το βιβλίο στη ζωή μας και ας σηκωθούμε λίγο από την οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης”, θυμίζοντας ότι, όταν όταν είμαστε παιδιά, οι γονείς μας μας άρπαζαν από το αυτί για να μας φέρουν στο σπίτι, από το “τόπι” και μας έκρυβαν τα εξωσχολικά βιβλία, κλασικά εικονογραφημένα, “μικρός ήρωας” κλπ, και τώρα οι γονείς πιάνουν τα παιδιά από το αυτί για να τα… ξεκολλήσουν από τις πάσης φύσεως οθόνες (PC,TV, tablets, Κινητά) και να τα βγάλουν έξω να πάρουν καθαρό αέρα, αλλά και να διαβάσουν και βιβλία όπως αυτό το Κου Δασκαλάκη. Αλλάζουν οι εποχές.
  Όμως όλα είναι καλά και χρήσιμα και δεν χρειάζονται πολυλογίες, όπως οι δικές μου. Ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος (Εκ Λίνδου, 6ος πΧ Αι.) τα είπε όλα με δύο ( επαναλαμβάνω: δύο, όχι τρεις) λέξεις: Μέτρον άριστον!
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε