Ο Σάββας Αθανασίου καλεί σε διάλογο


o Σάββας Αθανασίου

o Σάββας Αθανασίου

Με επιστολή- ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, σε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς συμβούλους, σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο κ. Σάββας Αθανασίου, τους καλεί σε διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση και να ξεπεραστούν τα «νομικά κενά»  που γέννησε η απόφαση 3298/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:

 

Αγαπητοί κύριοι,

 

Μετά από σύμφωνη γνώμη των συνεργατών και των φίλων του συνδυασμού μας “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” σας απευθύνω ανοχτή πρόσκληση για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε πως θα ξεπεράσουμε, χωρίς αντεγκλήσεις και πολεμικές κραυγές, τα “νομικά κενά” που γέννησε η απόφαση 3298/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά.

 

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπεται να γίνει η εκλογή του προεδρείου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ωστόσο, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν εχουν ορκιστεί και δεν έγινε έγγραφη πρόσκληση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά μόνο τηλεφωνική ενημέρωση το Σάββατο το μεσημέρι.

 

Δεν έχω λάβει γνώση κάποιου εγγράφου, είτε από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που να δίδει σαφείς οδηγίες μετά την απόφαση ακύρωσης των δημοτικών εκλογών στις 18 και 25 Μαίου του ΔΠΠ.

 

Επειδή, για το Δίκτυο Πολιτών, η τήρηση της νομιμότητας είναι υπέρτατη επιλογή, όπως επίσης και η ανάπτυξη της περιοχής, σας καλούμε σε συνάντηση ώστε να υπάρξει κατ΄αρχάς, συναίνεση στις επόμενες διαδικασίες εκλογής προεδρείου και διορισμού εκπροσώπων στις διάφορες επιτροπές και θεσμικά όργανα του Δήμου.

 

Όσον αφορά την ανάπτυξη της Τροιζηνίας και των Μεθάνων – θα επαναλάβουμε αυτά που διατυπώσαμε και προεκλογικά – ότι δεν μπορεί να την σηκώσει και να στηρίξει μόνο ένας συνδυασμός, αλλά η κινητοποίηση και η συμμετοχή περισσοτέρων πολιτών. Ανεξάρτητα από τις αντιδικίες που υπάρχουν για διάφορα θέματα, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη και την αναμενόμενη γνωστοποίηση των ημερομηνιών για την διεξαγωγή των εκλογών, επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, τουλάχιστον σε θέματα αιχμής, για τα οποία συμφωνούμε να προωθήσουμε από κοινού.

 

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να απαντήσετε θετικά στην πρόσκληση μας για διάλογο, συναίνεση και ανεύρεση λύσεων για κοινή αποδεκτή διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση της νέας εκλογικής διαδικασίας. Η συνάντηση πρέπει να γίνει πριν από την εκλογή του νέου προεδρείου, δεδομένου ότι η μη αποδεκτή λύση θα επιφέρει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

 

 

Μετά τιμής

 

Σάββας Ν. Αθανασίου

 
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Εκτός από την έγγραφη πρόσκληση, ειδικά στον κο Αθανασίου, να γίνει και επίδοση του εγγράφου με δικαστικό κλητήρα ή με ταχυδρομική εταιρία, όπου θα υπογράψει ότι την παρέλαβε.

  Ο κος “Γεια σας, ήρθα να κυβερνήσω χωρίς εκλογές!” ….

 2. Από τον μέγιστο και προφήτη του λόγου Κώστα Βάρναλη:

  Ἀρχὴ σοφίας

  «Φρόνιμα καὶ ταχτικὰ
  πάω μὲ κεῖνον ποὺ νικᾷ».

  Ὁ ἕνας
  Λίγη δροσιά, οὐρανέ μου,
  καὶ χάηδεμα τ᾿ ἀνέμου,
  κελάηδημα πουλιοῦ,
  ξανάνιωμ᾿ Ἀπριλιοῦ!

  Ἀνάσ᾿, ἀνάσα λίγη!
  Χρόνια ἡ θελιὰ μᾶς πνίγει.
  Λίγη χαρὰ σ᾿ ἀφτὰ
  τὰ σκοτεινὰ γραφτά!

  Σοῦ πήρανε, λαέ μου,
  τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
  πατριδοκαταλύτες,
  ξένοι καὶ ντόπιο ἀλῆτες!

  Ὁ ἄλλος
  Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
  τὴ λεφτεριά, νωρὶς
  γίνε προδότης, γίνε!
  Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.

  Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
  κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
  Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
  κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!

  Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
  νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
  καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
  στὴ σάπια πολιτεία.

  Ὁ λαός
  Ἔξω τοῦ ἀφέντη ἁρμάδα
  φυλάει, μὲ μπούκα ὀρθή,
  τὸ λείψανό σου, Ἑλλάδα,
  μὴν ξάφνου ἀναστηθεῖ!

 3. μαρια says:

  Κε Αθανασιου ,όση λάσπη και αν ρίξετε ,ειναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε πολύ καλά άλλωστε,οι δημοτες της περιοχής ψηφιζουν και θα συνεχιζουν να ψηφιζουν ατομα με αξιοπρεπεια και ήθος,προσοντα που σας λειπουν,γι αυτό και δεν εκλεγεσθε τόσα χρονια που προσπαθειτε απεγνωσμενα

 4. Παράδεισος

  Λεύτερος νά ῾σαι δοῦλος ὁποιανοῦ,
  λεύτερος νὰ μιλᾷς, ὅταν κοιμᾶσαι,
  λεύτερος, χρόνια νὰ τὰ κυνηγᾷς
  τῶν Γιούρων τὰ ποντίκια μὴ σὲ φᾶνε.

  Στὶς πληγὲς τῆς ψυχῆς σου νὰ χιλιάζουν
  τὰ ψέματα – τῆς μύγας τὰ σκουλήκια -,
  νά ῾σαι τῆς Ἱστορίας γελοιογράφος,
  ἀφέντης δίχως πιθαμὴ δικιά σου.

  Σὰν τὴ στέρφα γουρούνα τ᾿ Ἅι-Ἀντώνη,
  μισότυφλη ἀπὸ πάχητα καὶ νύστα,
  νὰ νείρεσαι πὼς κολυμπᾷς σὲ κάτουρα
  καὶ ξερατά, γρυλίζοντας: «παράδεισος»!

Σχολιάστε