Ο Πόρος του χθες κι ο Πόρος του σήμερα (φωτογραφίες)xtΚοιτάζοντας τις φωτογραφίες που φιλοξενεί ο ιστότοπος «Πόρος, παλιές φωτογραφίες» στο Facebook, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε ένα οδοιπορικό ακολουθώντας την πορεία των φωτογράφων του παρελθόντος, για να δούμε πόσο έχει αλλάξει ο Πόρος.

Σήμερα παρουσιάζουμε τρεις φωτογραφίες τραβηγμένες από διαφορετικές γωνίες, ξεκινώντας από το Γυμνάσιο Πόρου, και καταλήγοντας  στην οικία Καρρά.

Μετατρέψαμε τις σημερινές φωτογραφίες σε ασπρόμαυρες, ώστε να μην αποσπούν την προσοχή μας τα χρώματα, παρά μόνο η αλλαγή του τοπίου.

Το οδοιπορικό θα συνεχιστεί στο Porosnews, φωτογραφίζοντας διαφορετικές γειτονιές. Θα προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις μοντέρνες εκδοχές, χρησιμοποιώντας φακούς που θα βελτιώνουν το αποτέλεσμα, φέρνοντας το πιο κοντά στην αρχική φωτογραφία.

Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη, μπροστά από την παλιά ηλεκτρική, με φόντο το Ρολόι, το Καστέλι και τις Αδέρες.

 

"Χθες"

“Χθες”

"Σήμερα"

“Σήμερα”

Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη κάτω από την οικία Χαραμή, με φόντο την Μπρίνια και την παραλία με το Γυμνάσιο και την παλιά ηλεκτρική. Είναι μια φωτογράφιση, που η σημερινή της εκδοχή, χρειάζεται να επαναληφθεί, με διαφορετικό φακό, για καλύτερο αποτέλεσμα. 

"Χθες"

“Χθες”

"Σήμερα"

“Σήμερα”

Η τρίτη φωτογραφία, είναι τραβηγμένη απέναντι από τον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ, στην παραλία. Και αυτή η φωτογραφία πρέπει να τραβηχτεί με διαφορετικό φακό για καλύτερο αποτέλεσμα. 

"Χθες"

“Χθες”

"Σήμερα"

“Σήμερα”
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Βαγγελης Ταρταρακης says:

    Πολυ καλη προσπάθεια συνεχίστε κ με άλλες φωτογραφίες
    Ο Πορος ειναι πάντα υπέροχος
    Φιλικά
    Βαγγελης

Σχολιάστε