Ο Πόρος και η Ρωσική Ομοσπονδία τίμησαν τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων (φωτογραφίες & βίντεο)
Με μια σεμνή τελετή, το νησί του Πόρου και η Ρωσική Ομοσπονδία τίμησαν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, την επέτειο των 190 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Στεφάνι στην κατοικία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια στον Πόρο, κατέθεσαν ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, και ο δήμαρχος του Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης.

Η συμβολική ενέργεια των δύο ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 190 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

Σημειώνεται ότι η έναρξη των διμερών σχέσεων επισφραγίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1828, έπειτα από την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου, Μαρκ Βούλγαρη, στον Ιωάννη Καποδίστρια, στην οικεία του τελευταίου στον Πόρο.

Για τον λόγο αυτό, ο Πόρος αποτελεί εδώ και σχεδόν δύο αιώνες σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη ρωσική πρεσβεία και τον δήμο Πόρου, το 2016 στο κτήριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Με αφορμή, μάλιστα, την επέτειο, στον κόλπο του Ασκελίου, ανατολικά του Πόρου, βρίσκεται από την Κυριακή η φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού «Admiral Essen», μήκους 125 μέτρων και με πλήρωμα 175 ανδρών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, μετέβη με ταχύπλοο στην φρεγάτα «Admiral Essen», όπου τον υποδέχτηκε το πλήρωμα με κάθε επισημότητα.

Πηγή βίντεο: sputniknews.gr

Πηγή φωτογραφίας sputniknews.gr
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nikl says:

  Νομίζω ότι Ο κ Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι περισσότερο επίσημα ενδεδυμένος.Δηλαδή να φοράει γραβάτα.Εκτός εάν πιστεύει ότι η στιγμή δεν ήταν και τόσο επίσημη ή,το πιθανότερο, ήθελε να μα δείξει τις κομματικές του προτιμήσεις.

 2. Τάσος Γκούμάς says:

  Εγώ πάντως που είμαι φανερά υποστηρικτής του Γιάννη και θα μπορούσα να πω και διάκειμαι φιλικά, δεν ξέρω την κομματική προτίμησή του.
  Αν όμως είναι πράγματι ΣΥ.ΡΙ.ΖΑίος υποθέτω ότι θα επεσήμανε στον πρέσβυ, με αφορμή την πρόσφατη κρίση μεταξύ των κρατών μας, την δυσάρεστη σύμπνοια μεταξύ Ιβάνωφ, Ερντογάν, Πούτιν, και εγχώριων ‘’Μακεδονομάχων’’ για την συμφωνία των Πρεσπών.

 3. Σπύρος “Louis” says:

  Ε, βέβαια για κάποιους θα ήταν προτιμότερο για τον Πόρο να ειχε Δήμαρχο
  ο οποίος φορά γραβάτα αλλά δεν θα ήταν σε θέση να αρθρώσει
  μια λογική πρόταση με ειρμό, αρχή μέση και τέλος!
  Τον γνωστό «αντιπρόεδρο του Εδεσσαικου» για παράδειγμα ,
  Που είναι και Μακεδόνας και θα του ψιθύριζε και δυο φωνήεντα του
  Πρέσβη
  Τι λέμε τώρα…εχουμε άποψη

  Υγ. Διόρθωση της ημερομηνίας 1928

Σχολιάστε