Ο Πόρος εντάχθηκε στη 2η πιλοτική φάση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ETISUnknown copyΜε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής κ. Δημήτρη Συξέρη & Τοπικό Συντονιστή του Προγράμματος ETIS (European Tourism Indicators System), η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοινώνει πως έπειτα από αξιολόγηση των αιτήσεων που είχαν αποστείλει εκατοντάδες Πόλεις & Περιφερειακές Ενότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 28 Χώρες, ο Πόρος έγινε δεκτός στην 2η Πιλοτική Φάση.

 

Μάλιστα στην επιστολή τονίζεται, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων, ενώ οι λίγες Πόλεις που έγιναν δεκτές στην διαδικασία προέρχονται από ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Το Σύστημα ETIS αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για την καταγραφή, παρακολούθηση και αξιολόγηση δεκάδων επιμέρους δεικτών Τουριστικής Ανάπτυξης κάθε περιοχής και στοχεύει στην Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη και την διατήρηση της Περιβαλλοντικής Ισορροπίας σε Τουριστικές Περιοχές.

 

Η αίτηση του Δήμου Πόρου που στέφθηκε από πλήρη επιτυχία σχεδιάστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη και τον Δήμαρχο Πόρου κ. Δημήτρη Στρατηγό σε συνεργασία με τον κ. Αλέξανδρο Κυριακάκη έπειτα από σχετική πρόταση του Ποριώτη συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 επιμέρους στάδια για την καταγραφή και παρακολούθηση κρίσιμων παραμέτρων και τουριστικών δεικτών και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ο κ. Συξέρης, όπως μας δήλωσε, σκοπεύει να συγκαλέσει την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές, για να σχεδιαστεί ο τρόπος δράσης και υλοποίησης του Προγράμματος , το οποίο έχει συγκεκριμένες και πλήρως δομημένες παραμέτρους. Μάλιστα έπειτα από σχετική μας ερώτηση, ο κ. Συξέρης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των Δημοτικών εκλογών, η εργασία για την βελτίωση του Τουριστικού Προϊόντος του νησιού πρέπει να  συνεχιστεί απρόσκοπτη  ιδιαίτερα εν μέσω της Καλοκαιρινής Τουριστικής Περιόδου που ουσιαστικά μόλις ξεκίνησε.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΜΑΡΙΝΑ ΔΩΡΗ says:

    Αλέξανδρέ μου μπράβο κάνε ό,τι μπορείς για τον τόπο σου

Σχολιάστε