Ο Πόρος γιόρτασε την 25η Μαρτίου (φωτογραφίες)Με λαμπρότητα, με υπέροχη λιακάδα και μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο, γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στον Πόρο.

Η παραλία του Πόρου κατακλύστηκε από κόσμο από το πρωί, όπου γέμισαν όλα τα καφέ του νησιού, με τον Πόρο να ξυπνάει με χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία από τους ιερούς ναούς του οικισμού.

Στις 8 το πρωί έγινε η έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ηρώων, από άγημα του “ΚΕ Πόρος” ενώ αργότερα τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε η δέηση υπέρ των πεσόντων, η κατάθεση στεφανιών και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση με εμβατήρια που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πόρου. Ο λαός του Πόρου και οι εκατοντάδες επισκέπτες χειροκρότησαν τους μαθητές του νησιού.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, μαθητές του χοροδιδασκαλείου του ΝΟΠΤ, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μπροστά στην πλατεία Ηρώων.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή ημέρα.

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Ευχαριστούμε από καρδιάς για το πλήρες φωτορεπορτάζ.
  Νιώσαμε όλοι υπερηφάνια για το νησί μας τον Πόρο. Ευχαριστούμε και το Δήμο Πόρου, για την άψογη και υποδειγματική οργάνωση.
  Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε και το γογονός ότι όλοι οι επίσημοι, μηδενός εξαιρουμένου, ήταν άψογα ευπαρουσίαστοι, για να τιμήσουν τη διπλή γιορτή της Επανάστασης του 1821 και της Παναγιάς μας Βαγγελίστρας, αλλά κι όλους τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας, τηρώντας την παράδοση και σεβόμενοι
  το μεγαλείο της σημερινής ημέρας. Είναι αλήθεια ότι όλες οι μέρες δεν είναι -και δεν πρέπει να είναι- ίδιες.
  Προσωπικά, επειδή, κατ ανάγκην, κατοικώ εκτός Πόρου, υποβάλλω τα σέβη μου και, αν είχα την αρμοδιότητα και την αξιωσύνη, θα υπέβαλλα και τα εύσημα, που αισθάνομαι να με πλημυρίζουν.
  Εκ μέρους των Ποριωτών που ζούμε σε άλλα μέρη, ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.
  Με υπόληψη και εγκαρδιότητα
  Αριστείδης Αντάνης, του Παναγιώτη και της Μαρίας
  Γεννηθείς στον Πόρο Τροιζηνίας Αττικής με αριθμό μητρώου αρρένων Τέσσερα (4), αριστεύσας απόφοιτος του Α΄Δημοτικού Σχολείου και του Οκταταξίου Γυμνασίου Πόρου.

 2. Τάσος Γκούμας says:

  Και χωρίς διχαστικά μηνύματα, όπως της 28ης Οκτωβρίου, δεδομένου ότι κύριο θέμα για μας τους Έλληνες είναι η Διχόνοια όπως επεσήμανε και ο Εθνικός μας ποιητής. Γιατί όταν ο Λαός ήτανε ενωμένος νικούσε. Και ήταν το ‘’διαίρει και βασίλευε’’ που εξασφάλιζε τις ήττες.

Σχολιάστε