Ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Ο.Π.Υ. κ. Απόστολος Τουραλιάς, επαναλαμβάνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι όλα έχουν καλώς στην χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών


Στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, μίλησε σήμερα το πρωί 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) και υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Ανδρομέδα κ. Απόστολος Τουραλιάς, όπως μας ενημέρωσε φίλος μας από την Αθήνα.
Εκεί είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους δημοσιογράφους κ. Νότη Παπαδόπουλο και κ. Βασίλη Χιώτη, ότι το σχέδιο ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ. σε όλη την Ελλάδα προχωρά απρόσκοπτα, η συνεργασία του Κεντρικού Κράτους είναι άψογη, για τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση που αντιδρούν δεν είπε ούτε μία λέξη και το καταλαβαίνουμε. Οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και για το Κεντρικό Κράτος υπάρχουν μόνο οι ιχθυοκαλλιεργητές, μόνο με αυτούς συνομιλούν.
Παρουσίασε το θέμα ωσάν να μιλάμε ότι απλά αυτός ο κλάδος χωροθετείται, χωρίς προβλήματα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, όλα καλά και μέχρι τέλος του 2021 θα έχει τελειώσει ο χωροταξικός σχεδιασμός. Επίσης ότι μεγάλα πολυεθνικά κεφάλαια ενδιαφέρονται και επενδύουν στον κλάδο.
Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση απλώνεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας, που άναρχα, χωρίς κανόνες, με ασυδοσία και διασπορά αναπτύχθηκε αυτός ο κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα έρχονται αυτό το άναρχο να το θεσμοθετήσουν και να το νομιμοποιήσουν σε ακριβώς αυτές τις αρχικές θέσεις. Οι μελέτες χωροθέτησης δείξανε ως περιοχές κατάλληλες, τις ίδιες ακριβώς που βρίσκονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Παρακάτω ο χάρτης των υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ.
Ακούσαμε ξανά ακριβώς τα ίδια που υποστήριξε και στην συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα μαζί του στον Αστακό και επίσης ότι είναι μύθος ότι η υδατοκαλλιέργεια είναι αντικρουόμενη χρήση με τον τουρισμό!!!
Φυσικά το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, που οι ίδιοι εκπόνησαν και το Ελληνικό Κράτος το ψήφισε για χάρη τους σε μία νύκτα αργά τα μεσάνυκτα (ΦΕΚ 2505/4.11.2011) και την άλλη μέρα το πρωί άλλαξε η Κυβέρνηση, στην σελ. 5 αναφέρει: «Η χωροθέτηση νέων μονάδων υδατοκαλλιεργειών, πρέπει να αποφεύγεται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ανεπτυγμένες τουριστικά ή παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού».
Ευτυχώς που ο δημοσιογράφος κ. Νότης Παπαδόπουλος έσωσε την κατάσταση, γιατί με αυτά που ακούμε, μάλλον εμείς ζούμε σε άλλο κόσμο και άλλα αντιλαμβανόμαστε.
Σχολιάστε