Ο Νάσος Αργυρόπουλος αποχαιρετά τον Κώστα ΒουτσάΓράφει ο Νάσος Αργυρόπουλος – 

 

Σήμερα τα ξημερώματα “έφυγε” ο τελευταίος των μεγάλων πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου, ο Κώστας Βουτσάς ..!
Γεννημένος την τελευταία ημέρα του 1931 στην Θεσσαλονίκη, πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1953 στην ταινία της ΑΝΖΕΡΒΟΣ , “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” σ’ ένα μικρο ρόλο, ταινία βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Σπύρου Μελά σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου που όμως την τελείωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης που’ χε κάνει την διασκευη, γιατί ο Ν. Τσιφόρος μάλωσε με τον παραγωγό του, Αντώνη Ζερβο, όπως μου είπε ο Κώστας Βουτσάς και το 1958, πέντε χρόνια, μετά κάνει έναν χαρακτηριστικό ρόλο, ως δευτεραγωνιστης στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ ” Η κυρα μας η μαμή”, στην οποία “ντεμπουτάρει” η Ξένια Καλογεροπούλου !
Το 1965, με την ταινία “Το πρόσωπο της ημέρας, της κ/φ εταιρείας “Αφοι Ρουσσοπουλοι-Γ. Λαζαριδης-Δ. Σαρρης- Κ. Ψαράς”, έρχεται και ο 1ος πρωταγωνιστικός ρόλος που από κει και μετά δεν τον άφησε ποτε γράφοντας έτσι μια μοναδική πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο και το Θέατρο!
Το 2012 για τις ανάγκες της ταινίας του Στρατού Μαρκίδη “Λάρισα Εμπιστευτικό” είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Κώστας Βουτσάς αφού πρώτα του μίλησα τηλεφωνικά και αφού τα “βρήκαμε” στο οικονομικό, λέγοντας του χαρακτηριστικά “Κώστα, του Στρατού του “περισσεύουν” … 000 ευρω, είσαι για 4 ημερες να κάνεις ένα γκεσταριλικι?” ήμουν αυτός που πήγαινα για τις λίγες φορές που χρειάστηκε, να το παίρνω από την οδό Δημοκρίτου 10 στο Κολονακι, να τον πηγαίνω για τα γυρίσματα στην Πλάκα Θωρικου στο Λαύριο και το βράδυ να τον γυρίζω πίσω… το τι έμαθα από τον Βουτσά για διάφορα της εποχής, αφού είδε ότι ήμουν “καταρτισμένος”, τα κράτω για τον εαυτόν μου… ιδίως για τις “πραγματικές” ηλικίες πολλών πρωταγωνιστριών..!

Από τα “προσωπικά” του σ’ αυτές τις 2ωρες, πηγαιν’ έλα διαδρομές, μου ανέφερε πολλά ονόματα αλλά χαρακτηριστικά μου είπε ότι όλες οι “αγαπημένες” του κάτι απόκτησαν από αυτόν, γι’ αυτό “εγώ δεν έχω περιουσία Νάσο μου..! Ως ενθύμιο γι’ αυτό το “στιγμιοτυπο” της ζωής μου κρατώ όλα τα δώρα που του έδιναν οι Λαυριωτες, ίδιως ορυκτές πέτρες ο οποίος με την σειρά του μου τα χάρισε εις ανάμνηση της γνωριμίας μας!

Η φωτό στο Λαύριο, σ’ ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας.
“Καλό ταξιδι, για τον Ουράνιο Θίασο που σήμερα απέκτησε νέο Πρωταγωνιστή!
Σχολιάστε