Ο λατρεμένος πασχαλινός Πόρος (εικόνες & βίντεο)Ικανοποίηση επικρατεί στην αγορά του Πόρου, από την κίνηση των ημερών του Πάσχα. Παρά το γεγονός, ότι η περίοδος του Πάσχα έπεσε νωρίς, αρχές Απριλίου, ο Πόρος παρουσίασε υψηλή επισκεψιμότητα από επισκέπτες του λεκανοπεδίου, κυρίως το τετραήμερο από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η γενικότερη εικόνα του Πόρου τις άγιες μέρες, ήταν αρκετά ικανοποιητική, καθώς το νησί ήταν καθαρό και οι επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης παρουσιάστηκαν έτοιμες να προσφέρουν υπηρεσίες στον μεγάλο όγκο των επισκεπτών.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί, εντυπωσιάστηκε από τα έθιμα και την κατάνυξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης. Η δια θαλάσσης μεταφορά του επιταφίου του Ευαγγελισμού από παραδοσιακά αλιευτικά, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και συγκαταλέγεται στα ομορφότερα έθιμα της Μ. Παρασκευής, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την προβολή των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.

Ιδιαιτέρως “γοητευτική” για τους επισκέπτες είναι και η ακολουθία της Ανάστασης στις εκκλησιές του Πόρου και του Λεμονοδάσους, καθώς κάθε ενορία του δήμου, παρουσιάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά, που μαγεύουν και κυριεύουν τους πιστούς με θρησκευτικό συναίσθημα.

Δίχως αμφιβολία, ο Πόρος καθιερώνεται με σταθερά βήματα, ανάμεσα στους δημοφιλέστερους και προσιτούς πασχαλινούς προορισμούς, κερδίζοντας παράλληλα πόντους και για τις υπόλοιπες περιόδους τουριστικής αιχμής.

Το porosnews.gr συγκέντρωσε και σας μεταφέρει τα κυριότερα φωτογραφικά και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από το φετινό Πάσχα, στη Βενετία του Αργοσαρωνικού.
Σχολιάστε