Ο Κώστας Καραγιάννης για τις ιαματικές πηγές ΜεθάνωνΟ επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα των ιαματικών πηγών των Μεθάνων:

 

 

“Στα πλαίσια της σωστής και έγκυρης ενημέρωσης νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, σχετικά με την αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών Μεθάνων και ΚΛΑΠ Αναπήρων.

Κατά την τακτική συνεδρίαση τις 15/10/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και σύμφωνα με την διάταξη του Κλεισθένη κατά την οποία μπορεί η μείζονος μειοψηφία να προτείνει θέματα προ ημερησίας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσα την πρόταση για την πραγματοποίηση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στην Λουτρόπολη των Μεθάνων με θέμα
«Την αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών και ΚΛΑΠ Αναπήρων», με αφορμή το 5° Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που διεξήχθη στα Καμένα Βούρλα με την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γ. και την δήλωση του για το ενδιαφέρον της Περιφέρειας αξιοποίησης των λουτρών Μεθάνων, για τα οποία υποσχέθηκε ότι θα ξαναλειτουργήσουν.

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο στη Λουτρόπολη Μεθάνων με θέμα την αξιοποίηση των Λουτρών και ΚΛΑΠ Αναπήρων ,να συζητήσουμε για τις επενδύσεις, να τοποθετηθούν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι φορείς και πολίτες της περιοχής ,διότι μέχρι σήμερα έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια και σημαντικά βήματα προόδου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πρέπει να υπάρξει συνέχεια για την ολοκλήρωση των επενδύσεων. Μάλιστα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση των δυο διαγωνισμών για την αξιοποίηση των λουτρών και ΚΛΑΠ Αναπήρων.

Το θέμα τέθηκε στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθησε ψηφοφορία.
Υπέρ ψήφισαν οι: Καραγιάννης Κ, Παντελής Β, Πατουλιάς Κ, Καραγιάννης Γ, Ανδρέου Χ, Κεραμίδας Γ, Αθανασίου Σ, Μέλος Ι, Καρνέζης Σπ.
Κατά ψήφισαν οι: Τζινιέρης Α, Λεσιώτης Σπ, Μάγειρα Αν, Σούχλας Σ, Σούχλα Στ, Λίτσας Κ, Θεοδωρόπουλου Σ, Μέλλου Μ, Γαλουντζή Χ.
Παρών ψήφισε ο Αναστασιάδης Γ.
Απουσίαζαν οι: Λαζάρου Κ, Σαμπάνης Δ.
Κατά την ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία, οπότε υπερίσχυσε η ψήφος του Προέδρου και η πρόταση απορρίφθηκε.
Επίσης παρόντες ήταν οι Πρόεδροι της Χερσονήσου: Χατζίνας Γ, Μαργαρώνης Κ, Παυλής Ι.
Απουσίαζε ο πρόεδρος της Λουτρόπολης Μέθανων κ. Λαζάρου Ε.
Παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και η τοπική σύμβουλος της Λουτρόπολης Ψυχογιού Δ.

Υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε με νέα αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι θεωρούμε την αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών Μεθάνων και του ΚΛΑΠ Αναπήρων μοναδική ελπίδα προοπτικής και ανάπτυξης για τον Δήμο μας μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων.”
Σχολιάστε