Ο “Ιανός” στα νησιά του Σαρωνικού – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στον Πόρο, πτώση στέγης στην ΎδραΤο πέρασμα του με έντονη βροχόπτωση από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία “Ιανός”.

Στον Πόρο η βροχή ξεκίνησε γύρω στις 8:30 το πρωί και συνεχίζεται αδιάκοπα. Η βροχή προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, αρχικά εξερράγη μετασχηματιστής της ΔΕΗ στην παιδική χαρά του Άλσους Παπαντωνίου με αποτέλεσμα να κοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, ενώ λίγο πριν τις 11 το πρωί, κόπηκε το ρεύμα και στον υπόλοιπο Πόρο, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, η διακοπή ρεύματος έγινε προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη που σημειώθηκε σε κολώνα κοντά στην Παιδική Χαρά του Άλσους Παπαντωνίου.
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έγινε περίπου στις 11:15.
Η βροχή έχει προκαλέσει χειμάρρους στην πόλη του Πόρου, ενώ έχει πλημμυρίσει και ο παραλιακός δρόμος στην περιοχή της Πούντας, κάτι που σημειώνεται συχνά λόγω και της ανόδου στάθμης της θάλασσας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σημαντικότερα προβλήματα.

 

 

Πτώση στέγης στην Ύδρα

Με δυνατή βροχή έκανε το πέρασμά του σήμερα το πρωί στην Ύδρα ο “Ιανός”. Γύρω στις 9:20 ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση που σύντομα κατέβασε ποτάμια στο λιμάνι. Μετά από μισή ώρα η βροχή σταμάτησε. Ξεκίνησε όμως εκ νέου δυνατή βροχή στις 10:45.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Φωνής της Ύδρας, πτώση της στέγης και ζημιές προκάλεσε ο “Ιανός” πιθανόν μετά από υδροστρόβιλο στο καφέ-μπαρ “Σπηλιά”.
Φωτογραφία: Θανάσης Μπόκιας – Αργύρης Καλαματιανάκης
Σχολιάστε