Ο Θ. Δρίτσας για τη σύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και ΑιγαίουΔήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ε.Κ.Μ., για τη σύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και τις δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Ε.Κ.Μ., εξέφρασα ήδη τα συγχαρητήριά μου στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη και στον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Βερνίκο. Ήταν γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρούσε στην επανίδρυση του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις και την εξειδίκευση των προθέσεων. Όμως, οι δηλώσεις που έκαναν πριν λίγη ώρα οι νέοι Υπουργοί, γεννούν βάσιμες ανησυχίες. Γιατί, άλλες ανάγκες εξυπηρετεί η ίδρυση αυτοτελούς Υπουργείου Ναυτιλίας με πολιτικό χαρακτήρα και αναπτυξιακή κατεύθυνση -επιλογή που συγκροτεί και τη δική μας πρόταση- και διαφορετικές ανάγκες, μονόπλευρες και ιδιοτελείς, εξυπηρετεί η αναβίωση του παλιού ΥΕΝ. Σαν να μην πέρασε μια μέρα ! …

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Ε.Κ.Μ., επιμένει ότι χρειαζόμαστε υπουργείο ναυτιλίας και όχι υπουργείο εφοπλιστών. Με τις δηλώσεις τους, ο νέος Υπουργός και ο νέος Υφυπουργός, δείχνουν ότι επιλέγουν το δεύτερο. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  Έλεος, κύριε Δρίτσα μας. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε πια. Για όνομα του Θεού ή του Βούδα ή όποιου πιστεύει ο καθένας. Αφήστε τους να δουλέψουνε τους ανθρώπους. Επειδή άλλοι δεν έχουν πιάσει μολύβι, μυστρί, πιλοφόρι, σέσουλα, κασμά, ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή τους, δεν είναι ανάγκη το μόνο εργαλείο που κρατάνε τώρα στα χέρια τους να είναι το… φτυάρι. Κρατήστε αυτό το 26% που σας έδωσε ο λαός και αξιοποιήστε το παραγωγικά. Άμα δείτε κάτι στραβό διορθώστε το. Αλλά όχι και προκαταβολικά να το παίζετε Κάλχας και μάντης κακών. Εμείς θα περιμέναμε να κυβερνήσετε. Αλλά τότε ίσως θα χρειαζόταν να σηκώνεται κάποιος στις 5 το πρωί και να κοιμάται στη μία μετά τα μεσάνυχτα, όλο άγχος και αγωνία και αντιδράσεις και κόντρες και εμπόδια. Κι αν δε τα έχει μάθει όλα αυτά τόσα χρόνια πώς θα τα μάθει τώρα! Είναι βαριά η καλογερική.
  Η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι η καθημερινή εμφάνιση στα κανάλια. Αλλά κι εκεί θα πρέπει κανείς, αν σέβεται το λαό του, να εμφανίζεται με καθαρό λόγο και καθαρό πουκάμισο, αξιοπρεπής , καθαρός, φρεσκολουσμένος, ξυρισμένος ή με περιποιημένο γένι, κι ένα μαντηλάκι για να σκουπίζει τα σάλια που κολλάνε στα χείλια, στα ούλα και στη γλώσσα και κάνουν τους τηλεθεατές να αηδιάζουν, όχι μόνο από αυτά που ακούν αλλά και από αυτά που βλέπουν.
  Όποιος δεν θέλει να δουλέψει για την πατρίδα ας μην εμποδίζει τους άλλους που θέλουν. Κι εμείς ο λαός με τις εξι φορές περικοπές στους μιστούς έχουμε τώρα μια ελάχιστη ελπίδα. Μη μας την κόβεις κι αυτή. Αν θέλεις να βοηθήσεις την πατρίδα ανέξοδα άκοπα και άμεσα έβγα στα κανάλια να δηλώσεις και να πεις : ΕΓΩ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ξέρεις πόσο καλό θα κάνεις στον ελληνικό λαό; Αν μάλιστα το ίδιο κάνει κι ο Σκουρλέτης κι η Δούρου και ο Καλύβης και ο Δραγασάκης και ο Λαφαζάνης, αλλά και όλοι οι Βουλευτές του Κοινοβουλίου, δισεκατομμύρια καταθέσεις θα ξανεισρεύσουν στις ελληνικές τράπεζες. Αλήθεια γιατί δεν το κάνετε αυτό; Δεν κοστίζει τίποτα.
  Άρις Αντάνης
  Τέως Διευθυντής Τραπέζης

Σχολιάστε