Ο Ε.Ε.Σ.Π. για την επαναλειτουργία του Κ.Ε. ΠόροςΑπό τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

“Έπειτα από μια αρκετά μεγάλη περίοδο κατά την οποία το στολίδι του νησιού μας το Κ.Ε ΠΟΡΟΣ, υπολειτουργούσε, ήρθε η ώρα για την πλήρη ενεργοποίηση του και αυτό παρά τις προσπάθειες ορισμένων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών για την απαξίωση του. Η αλλαγή στο Στρατηγικό Σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και η «κάθοδος» της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών» στις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον «Κανελλόπουλο», έφερε το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ ξανά στο προσκήνιο. Έτσι οι συνεχείς εκκλήσεις του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου και της πλειοψηφίας των επαγγελματιών του νησιού, γίνονται πραγματικότητα.
Από τη δευτέρα 11/2 προσέρχονται οι νεοσύλλεκτοι ναύτες στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ για την πρώτη από τις τέσσερις (4) ετήσιες σειρές κληρωτών που θα ολοκληρώσουν την προπαίδευση τους στο νησί μας (Φεβρουάριος, Μάιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος). Παράλληλα στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ θα εκπαιδεύεται κατά καιρούς η ΣΜΥΝ, ενώ θα συνεχίσει και η χρήση του σαν κέντρο παραθερισμού υπαξιωματικών και αξιωματικών.
Σε αυτά τα πλαίσια το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ στην οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την αποδοτικότερη συνεργασία της μονάδας με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις του Πόρου. Κατά την συνάντηση τέθηκε από την πλευρά του Συλλόγου το αίτημα για να υπάρξει επιπρόσθετη έξοδος των ναυτών μια καθημερινή – ώστε να υπάρξει τόνωση της τοπικής αγοράς – κάτι που ο κ. Διοικητής αντιμετώπισε θετικά και ανέφερε πως θα μεταβιβάσει στη Διοίκηση του Π.Ν.
Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Σ.Π. από τη πλευρά τους, δήλωσαν στον Διοικητή του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, πως ο Σύλλογος θα συνεχίζει να στηρίζει την εμβληματική μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού, όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια (επισκευή Ακτινολογικού Μηχανήματος, Χορηγία σε εκδηλώσεις κλπ), και θα κάνει ότι απαιτείται σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού για να έχουν όλοι οι φιλοξενούμενοι μας (στρατεύσιμοι και μόνιμοι) την καλύτερη εμπειρία διαμονής και να αποτελέσουν στο εξής τακτικούς επισκέπτες του πανέμορφου νησιού μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως από την επόμενη σειρά στρατευσίμων, ολόκληρη η διαδικασία κατάταξης-προπαίδευσης θα λαμβάνει χώρα στον Πόρο, αυξάνοντας έτσι τις ημέρες παραμονής των ναυτών και των εκπαιδευτών στο νησί μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παρατήρηση, το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. θα είναι στη διάθεση επαγγελματιών και επισκεπτών στα τηλέφωνα: 6970801255, 6973600425.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.”
Σχολιάστε