Ο Δημήτρης Μούγιος και ο ΝΟΠΤ στο Ολυμπιακό Μουσείο ΑθήναςΜε τα μουσεία της επικράτειας να είναι κλειστά εδώ και μήνες και τον πολιτισμό να δέχεται βαρύτατο πλήγμα από την πανδημία, η δημιουργία του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας έρχεται να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους λάτρεις των μουσείων.

Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας ωστόσο, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους Ποριώτες, καθώς, όταν ανοίξει το μουσείο, θα μπορέσουν να θαυμάσουν εκθέματα με άμεση σχέση με το νησί του Πόρου.

Το νέο μουσείο, φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα του Ποριώτη Ολυμπιονίκη Δημήτρη Μούγιου. Ανάμεσα σε αυτά τα αντικείμενα, βρίσκεται το μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς 2008, μια δάδα από το 2012 και η μπλούζα που του έστειλαν οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συναθλητές του από τον Πόρο, για καλή τύχη στους αγώνες. Αυτή η μπλούζα είναι η μπλούζα του ΝΟΠΤ. Του ναυτικού ομίλου από τον Πόρο, που ανέδειξε τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Μούγιο.

Το ΟΜΑ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development SA για να στεγάσει το σύνολο της ολυμπιακής κληρονομιάς της Ελλάδας αλλά και για να αναδείξει την Αθήνα ως ολυμπιακή πρωτεύουσα, προτάσσοντας την αξία των ολυμπιακών διοργανώσεων που φιλοξένησε.

 

«Το μουσείο διηγείται την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων στον χρόνο, από την αρχαιότητα μέχρι τις σημερινές Ολυμπιάδες, τον ρόλο της χώρας μας σε αυτήν αλλά και των Ελλήνων αθλητών. Η εμπειρία που προσφέρει στον επισκέπτη είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, λουσμένο στο φως. Με ενδιαφέρουσες στάσεις, χρήσιμες πληροφορίες και πρωτότυπο υλικό, ο επισκέπτης, με κάθε βήμα του στην έκθεση, έρχεται όλο και πιο κοντά στο σήμερα, με τις αξίες του ολυμπισμού συνοδοιπόρους του. Σημαντική παρακαταθήκη αποτελεί η προβολή των Ελλήνων ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό έκθεμα και την παρουσίαση του προσωπικού αθλητικού τους εξοπλισμού που μας εμπιστεύτηκαν, προκειμένου να προβληθεί και να εμπνεύσει τις νέες γενιές» αναφέρει σε συνέντευξη της στη LiFo η Διευθύντρια του Μουσείου Μαρία Παπαϊωάννου.
Σχολιάστε