Ο Δήμαρχος Πόρου ζητά απαγόρευση μετακινήσεων μη-μονίμων κατοίκων σε νησιά και για τις συνδέσεις με πορθμεία, δρομολογιακά πλοία, λάντζες και θαλάσσια ταξίΌπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, από το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020 θα ισχύσουν μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού και στην ακτοπλοΐα, σύμφωνα με τα οποία θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Η περίπτωση του Πόρου, ωστόσο, είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα νησιά, καθώς υπάρχει η δυνατότητα της χερσαίας πρόσβασης στο νησί, και της μεταφοράς με φέριμποτ από την ακτή του Γαλατά.

Με δεδομένη αυτή την ιδιαιτερότητα, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ζήτησε να ισχύσουν τα μέτρα του Υπουργείου Ναυτιλίας και για τις τοπικές θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα πορθμεία.

Ακολουθεί η ενημέρωση του κ. Δημητριάδη:

“Ενημερώνω ότι σε επικοινωνία μου με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκη και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου των γειτονικών νησιών του Αργοσαρωνικού, ζήτησα η απαγόρευση μετακινήσεων μη-μονίμων κατοίκων σε νησιά, να μην αφορά μόνο τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αλλά και τις συνδέσεις με πορθμεία, δρομολογιακά πλοία, λάντζες και θαλάσσια ταξί.
Επίσης, σε όσα νησιά υπάρχουν τέτοιες συνδέσεις (με εξαίρεση την περίπτωση της Σαλαμίνας), ζήτησα να επιτρέπεται, εκτός από την είσοδο των μόνιμων κατοίκων, και η είσοδος των μονίμων κατοίκων των Δήμων με τους οποίους υπάρχουν οι συνδέσεις αυτές (Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων στην περίπτωσή μας).
Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο θα λάβει υπόψη τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.”
Σχολιάστε