Ο Α. Ανδριανόπουλος στην Α’ Πειραιά;Σημαντικές αλλαγές φημολογούνται, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη, στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Διαβάζουμε στο «Ποντίκι» της 24/5, πως πιθανολογείται ότι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος θα κοσμήσει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα πρώτος στην εκλογική μας περιφέρεια!
Ο Πειραιώτης Ανδρέας Ανδριανόπουλος, στο παρελθόν, έχει εκλεγεί επτά συνολικά φορές βουλευτής Πειραιά και Νήσων και μετείχε σαν Υπουργός και Υφυπουργός σε έξη κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας ενώ το 1986 εξελέγη και Δήμαρχος του Πειραιά.
Στις 17 Νοεμβρίου του 1994 παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, αποχωρώντας παράλληλα κι από την ενεργό πολιτική. Στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου 2004 εξελέγη για 8η φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Επικρατείας), συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ.
Η περίπτωση συμμετοχής Ανδριανόπουλου, θα γίνει στο πλαίσιο των ανοιγμάτων και των συνεργασιών που επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συσπειρωθεί ο κεντροδεξιός χώρος γύρω από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Σε διαφορετικό, ωστόσο, δημοσίευμα, το «Ποντίκι» αναφέρει πως ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος είχε στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη, τώρα εμφανίζεται αρνητικός σε οποιαδήποτε συνεργασία και δηλώνει ότι: «Δεν μένει παρά να περιμένουμε την επόμενη μέρα. Ελπίζοντας ο χώρος να ανανήψει με νέα πρόσωπα και καινούργιες δυναμικές πολιτικές».
Οψόμεθα..
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ says:

    Τελικά έχουν πολύ πλάκα, θα γελάσουμε και αυτή τη φορά…ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο νοών νοείται!

  2. Άρις Αντάνης says:

    Ο κ. Ανδριανόπουλος είναι ένας πολύ μορφωμένος οικονομολόγος, με τεράστια εμπειρία και θα ήταν παρα πολύ χρήσιμος στην πατρίδα, αυτή την εποχή. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Αυτό το λέω διότι τον έχω γνωρίσει και προσωπικά, τότε που ήμουν κι εγώ στη ενεργό δράση,ως στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας. Ένα τρίτο σημείο που θα παίξει κι αυτό ρόλο στην απόφασή του, εκτός του καλού του χαρακτήρα, είναι ότι είναι φίλος με τον συμπολίτη μας Σπύρο Σπυρίδωνα, ο οποίος ήταν και θα είναι και αυτός υποψήφιος στην Α Πειραιά. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος ποια είναι τα διλήμματα του κ. Ανδριανόπουλου. Εν τούτοις μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όποια Κυβέρνηση ως Οικονομικός Σύμβουλος. Αν του το ζητήσουν δεν θα το αρνηθεί διότι ο Ανδρέας αγαπάει την πατρίδα του και θα εργαστεί με αφιλοκέρδεια, όπως πάντα.
    Άρις Αντάνης
    Δημότης Πόρου

Σχολιάστε