Ορκίζονται την Παρασκευή οι λιμενοφύλακες στο ΚΕ Πόρος – Αβέβαιο το μέλλον των εγκαταστάσεωνΠαρά τα όσα ακούγονται περί αποχώρησης της Σχολής Λιμενοφυλάκων από τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε. Πόρος, δεν μας έχει κοινοποιηθεί, ούτε και έχουμε διαβάσει μια επίσημη ενημέρωση, από το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της τελευταίας σειράς των δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων και ίσως τις επόμενες μέρες, μάθουμε κάτι σχετικό για την τύχη της σχολής και το μέλλον της στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.
Πάντως από την παραμονή της σχολής στον Πόρο, δεν έλειψαν και τα παράπονα των δοκίμων, όχι τόσο για το νησί μας, όσο για την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία, με αφορμή την οικονομική τους ενίσχυση.
Ψάχνοντας βρήκαμε ανηρτημένη από τις 28/4/2012, στην ιστοσελίδα http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.gr την ακόλουθη καταγγελία. Να σημειώσουμε πως η παρακάτω καταγγελία είναι επίκαιρή καθώς οι ένστολοι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΚΕ ΠΟΡΟΣ
Από τις 19 Δεκέμβρη που ενταχθήκαμε στη σχολή των υπαξιωματικών,μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε γραπτώς ότι ο μισθός του δ.υ.λ.σ. είναι 92,98€ (μηνιαίες-καθαρές αποδοχές)!!!!
Δεν έχουμε λάβει ακόμα ούτε 1 ευρω από τη μέρα της κατάταξης μας μέχρι και σήμερα,
αντιθέτως, όλο αυτό το χρονικό διάστημα χρειάστηκε να πληρώσουμε για βασικές μας ανάγκες,
όπως για την αγορά αρβύλων-μας έδωσαν άρβυλα του 1940-κατεστραμμένα,με τελευταίο το θέμα της επικύρωσης των πτυχίων ξένης γλώσσας με δικά μας έξοδα(50€ περίπου με τα έξοδα αποστολής)!
Η κατάσταση είναι δραματική,
με μηδέν έσοδα και με τις οικογένειες μας να έχουν γονατίσει οικονομικά,σε συνδυασμό
με το ότι η σχολή των δ.υ.λ.σ. τελειώνει τον Σεπτέμβρη,
ότι πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ τα εισιτήρια μας,
ότι γενικότερα τα έξοδα διαβίωσης μας είναι πλέον δυσβάσταχτα,
δυστυχώς όλο και περισσότερα άτομα θα παραιτούνται για να βρουν έστω μια προσωρινή δουλειά που σίγουρα θα μας δώσει παραπάνω από 3€ την μέρα!!!!
Όλοι μας κάνουμε υπομονή,
όλοι μας έχουμε αίσθηση της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας,
αλλά πλέον έχουμε φτάσει στα όρια μας!

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
Τέλος σας αναφέρω οτι την ιδια στιγμή ο μηνιαίος μισθός των δοκ. αξιωματικών είναι 130€ και αυτός των δοκ. Λιμενοφυλάκων 220€…..
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Σίτηση και διαμονή εμπεριέχονται σε αυτό τον μισθό που δεν πήρανε ή τους παρέχεται; Γιατί αν τους παρέχεται είναι ένα σημαντικό ποσό. Γιατί κόστισε 50€ η επικύρωση και αποστολή των ξένων πτυχίων τους είναι περίεργο, γιατί τους ανάγκασαν σε τέτοιο έξοδο, όταν θα μπορούσαν να παρουσιαστούν με αυτά και να στείλουν αντίγραφα με e-mail. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει φορέας να επικυρώνει τέτοια σε μικρό κόστος, όπως επικυρώνεις ελληνικά έγγραφα σε ΚΕΠ δωρεάν.
    Αιώνιοι αργόσχολοι νομοθέτες. Πότε θα φύγουν οι παλιοί να μπουν νέοι που να μην τους ενδιαφέρει μόνο τι τρώνε!

Σχολιάστε