Ορισμός 2 νέων Αντιδημάρχων στο Δήμο ΠόρουΜε Απόφασή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη ορίστηκαν σήμερα δύο νέες Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Πόρου, η Εβελίνα Παπαδοπούλου, με αρμοδιότητες εποπτείας των Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και η Χριστίνα Ροή (Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία), με αρμοδιότητες εποπτείας των τομέων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του Κλεισθένη, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, δέκα μόλις Δήμοι σε όλη την χώρα (εκ των οποίων πέντε νησιωτικοί και μεταξύ αυτών ο Πόρος) δεν δικαιούνταν να έχουν περισσότερους από δύο Αντιδημάρχους. Το παράδοξο αυτό διορθώθηκε με το Νόμο 4635/2019, με τον οποίο ορίστηκε ελάχιστο όριο τριών Αντιδημάρχων για όλους τους Δήμους, ενώ με το Νόμο 4647/2019 δόθηκε η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των Αντιδημάρχων όλων των Δήμων κατά 1/3, με την τοποθέτηση Αντιδημάρχων χωρίς αντιμισθία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι, με τον ορισμό της Εβελίνας Παπαδοπούλου ως Αντιδημάρχου, υλοποιείται η δέσμευση του Γιάννη Δημητριάδη για τοποθέτηση σε αμειβόμενη θέση αιρετού κάθε νέου κάτω των 30 ετών που θα έβαζε υποψηφιότητα και θα εκλεγόταν με την παράταξή του.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝΑΓ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Υποβάλλουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις δύο κυρίες Αντιδημάρχους του Δήμου Πόρου.
  1/Με βάση τις επιστημονικές γνώσεις της Κας Παπαδοπούλου, την προσωπικότητα, την τιμιότητα και την εργατικότητά της η επιλογή είναι η πλέον ενδεδειγμένη.
  2/Με βάση την επί σειράν ετών τεράστια πολυσχιδή, ανιδιοτελή και εθελοντική προσφορά, την τιμιότητα, εργατικότητα, δημοφιλία και κοινωνικότητα, αλλά και καλοσύνη της Κας Ροή, η επιλογή της για το αξίωμα του Αντιδημάρχου αποτελεί, εκτός των άλλων, και δικαίωση των κόπων τής Κας Αντιδημάρχου, με βέβαιη την ανταπόκρισή της στις αρμοδιότητες του αξιώματος.
  Ευχόμαστε απλά, φιλικά και… Ποριώτικα «Σιδεροκέφαλες». (Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο! Σήμερα είναι και του Αγίου Βαλεντίνου).
  Με τιμή
  Αριστ. Παναγ. Αντάνης
  (Εκ Πόρου)
  ΥΓ. Βρίσκω την ευκαιρία να κάνω πάλι λίγο τον… έξυπνο. Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικό ιστορικό γεγονός.
  Ρώτησαν επιτιμητικά μια Σπαρτιάτισσα:
  «Είναι αλήθεια ότι στη Σπάρτη οι άντρες συμβουλεύονται τις γυναίκες, σε όλα τα θέματα;»
  Κι εκείνη απάντησε:
  «Και βέβαια είναι αλήθεια, γιατί μόνο στη Σπάρτη υπάρχουν αληθινοί άντρες.»

Σχολιάστε