Οργή σε Πόρο και Τροιζηνία από τις επαναλλαμβανόμενες διακοπές ρεύματοςΟργή έχουν προκαλέσει οι συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης τόσο στους πολίτες, όσο και στις δημοτικές αρχές των δήμων Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, μετά το πρωινό ψιλόβροχο και τους δυνατούς ανέμους, σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει η περιοχή δίχως ρεύμα για περισσότερες από τέσσερις ώρες.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο δήμος Πόρου ενημερώθηκε ανεπίσημα από το ΔΕΔΔΗΕ πως η βλάβη βρισκόταν στο Γαλατά και πως απαιτούταν η συνδρομή συνεργείου από το Ναύπλιο.

Ωστόσο το πρωί του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, δίχως έγκαιρη προειδοποίηση σημειώθηκε νέα διακοπή ρεύματος, στο πλαίσιο των εργασιών της βλάβης της προηγούμενης μέρας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, αλλά και δεκάδων πολιτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πόρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σήμερα στις 09:00 το πρωί υπάλληλος του Δήμου μας ενημερώθηκε ανεπίσημα από υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ότι μετά από λίγα λεπτά θα γινόταν διακοπή ρεύματος για τρεις ώρες. Πράγματι, το ρεύμα κόπηκε μετά από είκοσι περίπου λεπτά και αναμένεται να επανέλθει γύρω στις 12:30. Η διακοπή αυτή οφείλεται στη χθεσινή βλάβη και οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ την είχαν προγραμματίσσει από χθες, χωρίς να ενημερώσουν το Δήμο και τους καταναλωτές με ανακοίνωση. Με λίγα λόγια, οι υπεύθυνοι της εταιρίας, παρά το φιάσκο με την υπόθεση του ελικοπτέρου, συνεχίζουν να περιφρονούν τους πολίτες και τον Δήμο μας και να συμπεριφέρονται ως συνομώτες απέναντι μας. Αν κάποιος χρειάζεται ρεύμα για ένα μηχάνημα οξυγόνου, αν κάποιος άλλος είχε ξεκινήσει να μαγειρεύει ή να ετοιμάζει τα προϊόντα του και αν ο Δήμος δεν είχε εταίρους υπαλλήλους να ελέγξουν ότι οι γεννήτριες του βιολογικού θα λειτουργήσουν σωστά, απλώς δεν τους νοιάζει αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους!”

 

 

Το ίδιο συνέβη και στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, όπου ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπύρος Πολλάλης, δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση από το ΔΕΔΔΗΕ και παρόλα αυτά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

“Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αντικατάστασης πυλώνα της ΔΕΗ στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί του Πόρου υπάρχει διακοπεί της ηλεκροδότησης του Γαλατά που θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.
Αυτό έχει ως συνέπεια την μη λειτουργία των γεωτρήσεων που εφοδιάζουν με νερό ύδρευσης την πόλη. Παρακαλούνται οι πολίτες του Γαλατά όπως περιορίσουν τη χρήση του νερού ύδρευσης στα πλέον απαραίτητα .
Η επαναλειτουργία των γεωτρήσεων θα πραγματοποιηθεί με την επαναφορά της ηλεκτροδότησής τους.”

 

Αργότερα και μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σας ενημερώνουμε ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία τα αντλιοστασια ύδρευσης της πόλης του Γαλατά και η σταδιακή αποκατάσταση της τροφοδοσίας του δικτύου με πόσιμο νερό.
Από πλευράς ΔΕΔΗΕ δεν υπήρχε καμια ενημέρωση προς το Δήμο για οποιαδήποτε εργασία προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι δημότες.”

 

 

Παρεμφερείς οργισμένες αντιδράσεις εξέφρασαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αναστασιάδης δήλωσε: “Καλημέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Τροιζηνία. Για άλλη μια φορά έχουμε διακοπή ρεύματος χωρίς ενημέρωση. Τόσα μέσα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των καταναλωτών.”
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Προγραμματισμένες ή αιφνίδιες, οι διακοπές του ρεύματος στον Πόρο, έχουν ως αποτέλεσμα και την διακοπή των τηλεφώνων. Παρότι οι νέες ρυθμίσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων προβλέπουν και την απαγόρευση του παρόχου να αλλάζει τους όρους, με αυθαίρετο τρόπο μας επέβαλαν την αλλαγή της σταθερής τηλεφωνίας σε voip. Tι γίνεται, αλήθεια, αν κατά τις ώρες μιας προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος κάποιος κάτοικος βρεθεί σε ανάγκη και χρειαστεί βοήθεια; Πώς θα επικοινωνήσει με έναν δικό του άνθρωπο, με έναν γιατρό; Πώς θα ειδοποιήσει την Πυροσβεστική; Πώς θα καλέσει ασθενοφόρο; Η έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών λύνει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η αυθαιρεσία;

    Πώς σκέπτονται οι αρμόδιοι για την ασφάλεια της ζωής των δημοτών του Πόρου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Mε λεκτικές αντιδράσεις -οργισμένες ή φλεγματικές- δεν ιδρώνει κανένα αυτί.

Σχολιάστε