Ολοκληρώθηκε μια ακόμα δράση θαλασσίων καθαρισμών στον ΠόροΜια ακόμα διήμερη περιβαλλοντική δράση του Δήμου Πόρου ολοκληρώθηκε σήμερα, με τους υποβρύχιους καθαρισμούς του λιμανιού μας στην περιοχή της Πούντας.

 

Στο πλαίσιο της δράσης εθελοντές αυτόνομοι δύτες της «Aegean Rebreath» και ελεύθεροι δύτες από τον Πόρο, ανέσυραν από τον βυθό εκατοντάδες άχρηστα αντικείμενα, όπως δίχτυα, σκοινιά, μπουκάλια, σίδερα κ.α. Τέτοια υλικά βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στους βυθούς όλων των λιμανιών της χώρας μας και έχουν προέλευση τόσο από τους χρήστες των λιμανιών (διερχόμενα σκάφη, αλιευτικά και ακτοπλοΐα), όσο και από τους παρακείμενους οικισμούς, απ’ όπου καταλήγουν στο βυθό κατά κανόνα ακούσια και κυρίως λόγω του αέρα και της βροχής.

Ο Δήμος Πόρου διενεργεί συστηματικούς καθαρισμούς ακτών και βυθών τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, φροντίζοντας για την καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος του και κυρίως θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του, και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά τα καίρια ζητήματα του περιορισμού των πλαστικών και του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο της δράσης που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμος Πόρου, η «Aegean Rebreath» και η εταιρία θαλάσσιου τουρισμού «The Yacht Week», εγκατέστησαν στον αλιευτικό τομέα του λιμανιού στην Πούντα, ένα πρωτοποριακό σταθμό Συλλογής – Ανακύκλωσης θαλάσσιων και παράκτιων απορριμμάτων, στον οποίο οι Ποριώτες αλιείς θα μπορούν να απορρίπτουν ανά υλικό, απορρίμματα που συλλέγουν κατά την δραστηριότητά τους και ανενεργά αλιευτικά εργαλεία.

Χορηγοί: Saronic Ferries, υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ, ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια: Διόνυσος, Mania’s Rooms&Studios, Kaikas Studios.
Σχολιάστε