Ολοκληρώθηκε η έκθεση των Φίλων Αρχαιολογίας “Χρήστος Φουρνιάδης” στο ΓαλατάDSC_0637aΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση που οργάνωσε το Σωματείο «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου και των αρχαιολογικών χώρων Τροιζηνίας, Πόρου, Μεθάνων και της ευρύτερης περιοχής “ΧΡHΣΤΟΣ ΦΟΥΡΝΙΑΔΗΣ“ με θέμα «Η αρχαιολογική σκαπάνη στην επαρχία Τροιζηνίας ανά τους αιώνες».

Η έκθεση μετά την παρουσία της τον Αύγουστο στον Πόρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πόρου όπου την επισκέφτηκαν οι μαθητές  όλων των  σχολείων του νησιού, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Στην συνέχεια η έκθεση μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο Γαλατά όπου μετά τα εγκαίνια που έγιναν παρουσία του Δημάρχου και κοινού, την επισκέφτηκαν όλα τα σχολεία του Δήμου, εκτός της περιοχής Μεθάνων, όπου θα επαναληφθεί εν ευθέτω χρόνο.

Στην παρουσίαση που έγινε για τα σχολεία ο πρόεδρος κ. Γιώργος Αθανασίου, έκανε ξενάγηση στους μαθητές στους αρχαιολογικούς χώρους, μέσω των φωτογραφιών, ενώ παράλληλα τους μίλησε για την ιστορία της κάθε περιοχής.
Σχολιάστε