Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διορθωτικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο – Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου ΠόρουΝωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο, ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου, οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, που αφορούσαν  την τάνυση (τέντωμα) των τριών καλωδίων που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο και εξασφαλίζουν την ηλεκτροδότηση του νησιού. Τα καλώδια βρίσκονται πλέον στο προγενέστερο και προβλεπόμενο ύψος.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει τα εξής:

“Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 και ώρα 10:00, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανατάνυσης της διασυνδετικής γραμμής Μέσης Τάσης Γαλατά – Πόρου και η γραμμή επανήλθε στην κατάσταση και θέση που προβλέπεται στη μελέτη κατασκευής της.”

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που δημιουργήθηκε μετά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη:

 

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανύψωσης των καλωδίων και την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού, ο Δήμος Πόρου, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε, και ειδικότερα: τον Γεν.Γρ.Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιά για τον κεντρικό συντονισμό και την επί τόπου παρουσία του, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ.Χατζηδακη, τον Υπουργό Εσωτερικών Π.Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Εθν.Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γραφείου Τύπου της Γεν.Γρ.Πρωθυπουργού Χρ.Ζωγράφο, το προσωπικό και τον Διοικητή του Α.Τ. Πόρου, το προσωπικό και τον Λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Πόρου, το προσωπικό και τους προϊσταμένους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, τις υπηρεσιακές και πολιτικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ. και του Π.Σ. για τις έκτακτες ενισχύσεις που απέστειλαν στον Πόρο καθώς και το αντίστοιχο προσωπικό, το Γ.Ε.Σ. για τις γεννήτριες και το προσωπικό που απέστειλε, την Ε.ΥΔ.Α.Π. για τις γεννήτριες και το προσωπικό που απέστειλε, το Ε.Κ.Α.Β. για τα ασθενοφόρα και το προσωπικό που απέστειλε, τον γιατρό του Κ.Υ.Γαλατά Σ. Μπαρζάνι, τους υπαλλήλους του Δήμου Πόρου, τους εθελοντές πολίτες που βρέθηκαν την Τρίτη στον χώρο του δυστυχήματος, καθώς και τους τοπικούς επαγγελματίες που συνέδραμαν στο έργο έρευνας και αποκατάστασης της βλάβης (κοινοπραξίες πορθμείου, λάντζες, δύτες). Περισσότερο απ’ όλους, ωστόσο, θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στο τοπικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ που εργάστηκε νυχθημερόν συνεχείς ημέρες για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και στο προσωπικό και ειδικά στον Διοικητή του Κ.Ε.Πόρος, Δ.Μορελάτο, ο οποίος χάρη στην μεγάλη εμπειρία του και στα ηγετικά του προσόντα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κάθε επίπεδο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία περιήλθε το νησί μας.

Επίσης, ο Δήμος ευχαριστεί για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, τους τοπικούς νυν και τέως βουλευτές Ν.Μανωλάκο, Γ.Μελά, Χρ.Μπουτσικάκη και Γ.Γεννιά, το νέο Περιφερειάρχη Γ.Πατούλη, τη νέα Περιφερειακή Σύμβουλο Β.Μπόγρη, τους Δημάρχους των γειτονικών Δήμων, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα της ανάγκης άρτιας αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης του Πόρου.
Τέλος, εκφράζονται και πάλι τα ειλικρινή συλλυπητήριά της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος.”
Σχολιάστε