Οι 1οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες Στίβου ΜαθητώνΓράφει ο Γιώργος Αθανασίου – 

Για την Τετάρτη 9 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί οι 22οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες Στίβου από την «Γυμναστική Ένωση Πόρου Τροιζηνίας».

Οι αγώνες αυτοί μου φέρνουν στη μνήμη υπέροχες στιγμές μετά από 22 χρόνια, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 1996, των πρώτων αγώνων με την επωνυμία ΠΑΝΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ από την τότε «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΡΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ».

Δεν θέλω να το δηλώσω από εγωισμό, αλλά την ιδέα εκείνη της δημιουργίας των πρώτων αγώνων ήτανε από εμένα όταν πρότεινα την ιδέα εκείνη στην Γυμναστική Εταιρεία στον Νίκο Καράμπαμπα τον Γιάννη Γεωργιόπουλο και εάν δεν κάνω λάθος και τον Κώστα Γκιων και έγινε αποδεκτή από όλους και από τον τότε πρόεδρο της Εταιρείας τον Γιάννη Σαμπάνη.

Η θέση μου ως Διευθυντού της ΔΗΤΕΠΟΛ και κατ’ επέκταση του Δήμου Πόρου που αγκάλιασε αμεσως την ιδέα και συνέβαλε στην διοργάνωση και ότι απαιτείτο, μου δοθηκε η δυνατότητα να οργανώσω όλα το ταμπλό με τις ονομασίες των σχολείων, να τοποθετήσουμε σημαίες, να φτιάξουμε προσκλήσεις και ότι άλλο μπορούσαμε προκειμένου να βοηθήσουμε.

Η ιδέα αυτή προήλθε από ένα παράπονο που είχα από τα παιδικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο όταν σταματησαν οι αγώνες, που εκτελούνταν από τον γυμναστή Περικλή Μπουρσινό, υπεύθυνο για πολλά χρόνια για τις γυμναστικές επιδείξεις των σχολείων που γίνονταν στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ.

Οι 1οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες Στίβου ήτανε αφιερωμένοι στην μνήμη του «Πέτρου Λίτσα».

Η πρόσκληση έγραφε:

«Όπου κτίζεται ένα σχολείο γκρεμίζεται μία φυλακή»

«Όπου κτίζεται ένα γερό κορμί απελευθερώνεται ένας υπέροχος νους»
Σχολιάστε