Οι ∆ήµοι Τροιζηνίας-Μεθάνων & Πόρου είναι SMALLVILLEΤην πρώτη εβδοµάδα του Οκτωβρίου οι ∆ήµοι Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων γίνονται SMALLVILLE. Οι κάτοικοί τους θα έχουµε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουµε µεταξύ µας, να συζητήσουµε για την καθηµερινότητά µας και να εκφραστούµε µέσω της τέχνης, στο εργαστήρι διάρκειας µίας εβδοµάδας, που θα γίνει στο χώρο της Καθετής, στον Γαλατά.

Μέσα από βιωµατικές δραστηριότητες και «Άτυπα Κοινωνικά Συµβούλια», θα µας δοθεί η ευκαιρία να πούµε τις ιστορίες µας και στη συνέχεια να φτιάξουµε το δικό µας θέατρο-ντοκιµαντέρ µε αυτές, το οποίο θα παρουσιάσουµε οι ίδιοι στο αµφιθέατρο του Γυµνασίου του Γαλατά την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 8 µ.µ., µε ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μετά από επιτυχηµένη διαδροµή σε Ξυλόκαστρο, Καρδίτσα και Muellheim an der Ruhr (Γερµανία), το SMALLVILLE καταφθάνει στην περιοχή µας µέσα από τη συνεργασία της Καθετής µε την Brutal Stories.

Το SMALLVILLE είναι µία πρωτοβουλία που διαµορφώνει την έννοια της κοινωνικής αλληλεπίδρασης στην επαρχία. Αντιµετωπίζει το πρόβληµα του κοινωνικού αποκλεισµού, φιλοδοξώντας να αποτελέσει αφετηρία για πιο ενδυναµωµένη συµµετοχή στην κοινότητα. Το SMALLVILLE απαντά στην ανάγκη για χτίσιµο µίας κοινότητας που προωθεί την αλληλεπίδραση και τη συµµετοχή. Γι’ αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έµφαση στην πρόσκληση οµάδων που αποκλείονται από την καθηµερινή συµµετοχή στην πόλη.

Το SMALLVILLE θέτει τη συµπερίληψη ως προτεραιότητα και, παράλληλα, προωθεί την πρόσβαση της επαρχίας στην πολιτιστική προσφορά, παίρνοντας έτσι το µονοπώλιο του κοινωνικού πολιτισµού από τις µεγαλουπόλεις.


Ελάτε να πούµε τις ιστορίες µας και να φτιάξουµε το θέατρό µας! Η συµµετοχή είναι εντελώς δωρεάν και υπάρχει και η δυνατότητα συµµετοχής και µόνο σε µία από τις δύο πρώτες µέρες, όπου θα γίνουν τα Άτυπα Κοινωνικά Συµβούλια. To Crash SMALLVILLE Πόρος-Τροιζηνία-Μέθανα υλοποιείται µε την υποστήριξη της Ελληνικής Πλατφόρµας για την Ανάπτυξη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος “Βιώσιµη Ευρώπη για Όλους”.

Ευχαριστούµε τον ∆ήµο Τροιζηνίας-Μεθάνων για την ευγενική παραχώρηση του αµφιθεάτρου του Γυµνασίου Γαλατά και την υποστήριξη. Ευχαριστούµε τον ∆ήµο Πόρου για την υποστήριξη.

Πρόγραµµα

1/10: Γνωριµία και Άτυπο Κοινωνικό Συµβούλιο

2/10: Άτυπο Κοινωνικό Συµβούλιο

3/10: Ανάπτυξη κειµένου θεάτρου-ντοκιµαντέρ

4-5-6/10: Πρόβες εξπρές

7/10: Παράσταση και συζήτηση µε το κοινό.

1-6 Οκτωβρίου, 6 µ.µ.-9 µ.µ., Καθετή, 25ης Μαρτίου, Γαλατάς.

Παράσταση 7 Οκτωβρίου 2018, 8 µ.µ., αµφιθέατρο Γυµνασίου Γαλατά

Πληροφορίες και δηλώσεις συµµετοχής: 6932190365, info@katheti.gr.

Email: info@katheti.gr, info@brutalstories.eu

Website: katheti.gr (υπό κατασκευή), brutalstories.eu/portfolio/smallville/

FB: @kathetiporos, @brutalstories
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ “Σχολιάστε” ΤΟΥ “Porosnews” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΥΣΙΕΣ, ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ, ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ …ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!
  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ.
  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΕΣ, ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ, (ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ) ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ.
  <<>>
  “Το SMALLVILLE είναι µία πρωτοβουλία που διαµορφώνει την “έννοια της κοινωνικής αλληλεπίδρασης στην επαρχία. “Αντιµετωπίζει το πρόβληµα του κοινωνικού αποκλεισµού, “φιλοδοξώντας να αποτελέσει αφετηρία για πιο ενδυναµωµένη “συµµετοχή στην κοινότητα. Το SMALLVILLE απαντά στην ανάγκη “για χτίσιµο µίας κοινότητας που προωθεί την αλληλεπίδραση “και τη συµµετοχή. Γι’ αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έµφαση στην “πρόσκληση οµάδων που αποκλείονται από την καθηµερινή “συµµετοχή στην πόλη.
  “Το SMALLVILLE θέτει τη συµπερίληψη ως προτεραιότητα και, “παράλληλα, προωθεί την πρόσβαση της επαρχίας στην “πολιτιστική προσφορά, παίρνοντας έτσι το µονοπώλιο του “κοινωνικού πολιτισµού από τις µεγαλουπόλεις.”
  <<>>
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
  ΜΕ ΤΙΜΗ
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr

 2. Άρης says:

  Ευρωπαϊκά προγράμματα, χρηματοδότηση της ΕΕ, Άτυπα Κοινωνικά Συµβούλια, μπικικίνια και ΜΚΟ μυρίζει…..

 3. Άρις Αντάνης says:

  Πολλοί με ρωτούν γιατί γράφω το όνομά μου, Άρις, με Ιώτα. Να λοιπόν ευκαιρία να το εξηγήσω: Πρώτον διότι είναι υποκοριστικό του Αρισ-τείδης, και δεύτερο για να μη με μπερδεύουν με κάτι τέτοιους… Α-χ-ρησ- τίδηδες. Δεν είμαι εγώ ο “Άρης”, που βγήκε ξαφνικά για να πει την κακία του- για να μην πω άλλη λέξη, λόγω σεβασμού προς όλους.
  Άρις Αντάνης
  ΥΓ Κοίτα φίλε, εάν σου μυρίζει κάτι, δεν φταίει πάντα το περιβάλλον. Μπορεί να φταίει η μύτη σου.
  Τι κακό είναι αυτό, ρε! Λες τα στραβά πάνε να στα βγάλουν ίσια, λες τα καλά, πάνε να στα… κακοποιήσουν.
  Πώς κατάντησε έτσι αυτό το πανέμορφο νησί!
  Ευτυχώς που προλάβαμε και ζήσαμε και την ομορφιά του και την καλοσύνη των κατοίκων του!

 4. Άρη,
  Δεν νομίζεις ότι στα βιβλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού πρέπει να γίνει αναμόρφωση ύλης και να προστεθούν νέα επαγγέλματα; ΜΚΟ, TED, ΚΟΙΝΣΕΠ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα…

  Δουλειές δεν υπάρχουν, αλλά χρηματοδοτήσεις υπάρχουν. Γιατί να πάνε άχρηστες και να μην τις αρπάξουν οι …χρήσιμοι;

 5. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ “Άρης”, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

 6. Κύριε Αντάνη,
  είστε Αήττητος. Αήττητος λέμε.
  😀

 7. … και ευτυχώς που το ξαναματαεπαναδιευκρινήσατε, γιατί όλοι οι αναγνώστες του porosnews.gr – μη σας πω και η υφήλιος και το άπαν σύμπαν – με αυτή την απορία κοιμάται και ξυπνάει.

  Ως γνωστόν όλος ο κόσμος γύρω από εσάς περιστρέφεται.
  😀

Σχολιάστε