Οι “φυλές” των ποριωτών στο PoroseaΣτις 9 & 10 Ιουνίου, ο Πόρος θα φιλοξενήσει τους μεγάλους multi sport αγώνες Porosea 2018.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση μας, οι φετινοί αγώνες έχουν ήδη συγκεντρώσει μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών από τους αντίστοιχους περσινούς, συνεπώς ο Πόρος θα πρέπει να προετοιμάζεται για ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο, με πολλούς “θεματικούς” τουρίστες, όλων των ηλικιών.

Από την περσινή εμπειρία, διαπιστώσαμε κάποια πράγματα για την αντιμετώπιση των ποριωτών, σε ένα τόσο απαιτητικό event και καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις κατηγορίες των συμπολιτών μας και την γενικότερη, αλλά και ειδική νοοτροπία που μας διακατέχει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Έτσι, επιχειρούμε να σκιαγραφήσουμε τις κατηγορίες των ποριωτών στην επικείμενη διοργάνωση, με μια μικρή δόση χιούμορ.

Εσείς, σε ποια κατηγορία ανήκετε;

 

 

 

Κατηγορία 1η: Οι αθλητές και οι fitness fanatics

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ποριώτες έχουν υιοθετήσει την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του αθλητισμού. Τα πρωινά, θα δεις αρκετούς να τρέχουν σε διάφορα σημεία του Πόρου. Πολλοί είναι αυτοί που ποδηλατούν παντού. Ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που περπατούν με γρήγορο τέμπο. Και φυσικά, τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, οι περισσότεροι από εμάς κολυμπάμε συνειδητά στις όμορφες παραλίες μας.
Η πλειοψηφία των παιδιών του Πόρου, ασχολείται με τον αθλητισμό. Το ναυταθλητισμό μέσω του ΝΟΠΤ, την ενόργανη και τον στίβο μέσω της Γ.Ε. Πόρου Τροιζηνίας, το τρίαθλο μέσω του Saronic Triathlon Club, το ποδόσφαιρο μέσω των τοπικών ομάδων και τα τελευταία χρόνια και με το μπάσκετ μέσω του Τροιζηνιακού B.C.
Συνεπώς, αρκετοί ποριώτες και τροιζήνιοι απαρτίζουν τη “φυλή” των αθλητών του Porosea. Είναι όλοι εκείνοι που έχουν την φυσική κατάσταση και την αγάπη προς τον αθλητισμό. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων, που κατά βάθος, όλοι οι υπόλοιποι ζηλεύουμε για την αυτοπειθαρχία και τη θέληση τους.
Θα τους δούμε, θα τους θαυμάσουμε και θα τους χειροκροτήσουμε στην προσπάθεια τους, κόντρα σε αθλητές από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

 

 

Κατηγορία 2η: Οι εθελοντές και οι τοπικοί χορηγοί

Μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, που λατρεύουν τον Πόρο και που προσφέρουν στο νησί με όλες τους τις δυνάμεις. Οι εθελοντές με εργατοώρες, αγάπη και μεράκι, και οι επιχειρηματίες, που μέσω χορηγούμενων υπηρεσιών ή χρημάτων, βοηθούν από την δική τους πλευρά, σε ο,τι θετικό συμβαίνει, που αναβαθμίζει και αναπτύσσει τουριστικά και κοινωνικά το νησί.
Οι παραπάνω άνθρωποι, είναι άνθρωποι με θετική αύρα. Άνθρωποι προοδευτικοί, εργατικοί και ακομπλεξάριστοι. Οι αφανείς ήρωες σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου.
Ο, τι κι αν κάνουν στη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, το κάνουν χωρίς ψυχαναγκασμό, με σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο τους, τον τόπο τους και το περιβάλλον.
Η “φυλή” αυτή, αυξάνεται κάθε χρόνο, καθώς όσοι μυούνται σε αυτό το είδος της ανιδιοτελούς προσφοράς, πλημμυρίζουν με γαλήνη και αυτοεκτίμηση.

 

 

Κατηγορία 3η: Οι θεατές και οι υποστηρικτές

Η πλειοψηφία των ποριωτών. Οι συμπολίτες μας που λόγω οικογενειακών, εργασιακών και προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, αλλά την στηρίζουν με τον καλό λόγο και το χειροκρότημα τους. Η “φυλή” που θα κατέβει στην πλατεία να στηρίξει τις προσπάθειες των δύο παραπάνω κατηγοριών. Οι άνθρωποι που θα χειροκροτήσουν τα παιδιά τους. Τους φίλους τους. Οι φιλόξενοι ποριώτες που θα χαμογελάσουν στους επισκέπτες. Που θα τους πιάσουν κουβέντα. Οι ηλικιωμένοι που θα βγουν στα μπαλκόνια τους την ώρα που θα τρέχουν οι δρομείς στα σοκάκια και θα τους ενθαρρύνουν με επευφημίες.

 

 

Κατηγορία 4η: Οι αδιάφοροι και οι γκρινιάρηδες

Μια “φυλή” με δυο υποκατηγορίες. Ζουν ανάμεσα μας. Οι πρώτοι, δεν παίρνουν χαμπάρι τι συμβαίνει στο νησί. Όσοι γνωρίζουν και αδιαφορούν, αράζουν σταυροπόδι στις καφετέριες και σχολιάζουν τα δρώμενα σε τρίτο πληθυντικό. Δεν συμμετέχουν σε καμία προσπάθεια.
Οι δεύτεροι είναι αυτοί που γκρινιάζουν. Γκρινιάζουν πολύ…
Γκρινιάζουν αν τους ζητήσεις να περπατήσουν 200 μέτρα. Γκρινιάζουν αν τους ζητήσεις να κάνουν υπομονή. Γκρινιάζουν όταν βρέχει κι όταν έχει ήλιο. Γκρινιάζουν με τα παιδιά, γκρινιάζουν με τους γέρους. Γκρινιάζουν όταν έχει ησυχια και όταν έχει φασαρία. Γκρινιάζουν όταν δεν τους έχει ενημερώσει κανείς, γκρινιάζουν κι όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων. Γκρινιάζουν στους ντόπιους, γκρινιάζουν και στους τουρίστες. Γκρινιάζουν με… ΠΑΣΟΚ, γκρινιάζουν με ΣΥΡΙΖΑ.
Θα ακούσουμε τη γκρίνια τους. Ίσως μας ρίξει λιγάκι το ηθικό.
Χρειάζονται την υπομονή και την κατανόηση μας.

 

Κατηγορία 5η: Οι σαμποτέρς

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι ρουφιάνοι και οι παλιάνθρωποι. Μαλωμένοι με την ανθρώπινη τους φύση. Μισούν τους συνανθρώπους τους, μισούν τα ζώα, μισούν το περιβάλλον, μισούν τον Πόρο. Δεν υπάρχει σωτηρία από δαύτους. Είναι εκείνοι που συνειδητά θα αδιαφορήσουν επιδεικτικά στις εκκλήσεις των εθελοντών για να μην εισέλθουν στη διαδρομή των αθλητών. Εκείνοι που συνειδητά, θα παίξουν με την ασφάλεια των παιδιών μας και των επισκεπτών μας. Εκείνοι που με μπλαζέ υφάκι θα κυκλοφορούν με το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο τους στους δρόμους του νησιού την ώρα του αγώνα, και που αν πιαστούν από την αστυνομία, θα μυξοκλαίγονται, εκστομίζοντας κάθε είδους δικαιολογία.
Είναι εκείνοι που ενώ γνωρίζουν τι δεν πρέπει να κάνουν και τι απειλεί την προσπάθεια του συνόλου, θα ανάψουν το φιτίλι για να τα τινάξουν όλα στον αέρα.
Καμία ανοχή σε αυτούς…

 

Mπ. Κανατσίδης
Σχολιάστε