Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιώνΗ Αυγουστιάτικη «βόμβα» του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις 23 λιμανιών της Ελλάδας, ανάμεσα τους και αυτών του Πόρου, της Ύδρας και της Επιδαύρου, προκάλεσε τον σχολιασμό στελεχών των κομμάτων της Αριστεράς.
Με δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει «Η παράδοση κρίσιμων λιμανιών της ελληνικής περιφέρειας σε ιδιωτικά συμφέροντα υποθηκεύει στην κερδοσκοπία την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη του τόπου, ενώ προκαλεί μείζονα και πολυποίκιλα προβλήματα ασφάλειας για τη χώρα.
Η εκποίηση της Ελλάδας διαμορφώνει μια χώρα προτεκτοράτο και μπανανία για τα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί ούτε αναγνωρίζει τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας».
Από την πλευρά του, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ σχολιάζει «Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα».
Πηγή: www.iskra.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Παν. Χατζηπέρος says:

  Η αποστολή τους είναι να τα ξεπουλήσουν ΟΛΑ.
  Νερά -Ποτάμια -Λιμάνια -Δημόσιο κι Ιδιωτική περιουσία – Ηλια- Θάλασσα-Τα πάντα όλα.
  Είναι επικίνδυνοι, ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν το ΣΥΝΤΜΟΤΕΡΟ.
  Με τον Καλλικράτη-Τις ΕΟΖ και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, που τους έφεραν με σχέδιο, θα μας κάνουν “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ”.
  Στη συνέχεια θα εξαφανισθούν όπως ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι που κοντεύουμε να τους ξεχάσουμε, γιατί ξεχνάμε ΕΥΚΟΛΑ.
  Είναι μιάς ΧΡΗΣΕΩΣ.
  ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
  Τα λέγαμε απο χρόνια, αλλά ποιός μας άκουγε.
  Για τις “ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ” τα είπαμε………
  Μας λέγανε προδότες-συμμορία της δραχμής -συνωμοσιολόγους κτλ.
  ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα φωνάζουν και διαμαρτύρονται είναι συνυπεύθυνοι, γιατί ενώ ήξεραν τους ψήφιασαν γιά να μας…………σώσουν.

 2. Γιάννης Γκούμας says:

  Έχει δίκιο το ΚΚΕ που λέει πως εμείς πρέπει να τους εμποδίσουμε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να μην αναγνωρίσει το ξεπούλημα.

  Όσο για τον Καλικράτη υπάρχει κρυμμένο σκάνδαλο από κάτω, κατά τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σχολιάστε