Οι κοπέλες με τα μαγικά βιολιά στον Άι Γιώργη…Με μια μοναδική μουσική βραδιά υποδέχθηκε ο Πόρος τον Αύγουστο, στην γραφική πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
Δύο όμορφες και ταλαντούχες σολίστ βιολιού από τη Ρωσία, η Έλενα Ιβάνοβα και η Κάτια Καμίνσκαγια, μάγεψαν το κοινό του Πόρου με το υπέροχο πρόγραμμα τους, που περιελάμβανε κομμάτια από την εποχή Baroque και σε ταξίδευε μέχρι την σημερινή εποχή, μέσα από τα κομμάτια κλασικής μουσικής εναρμονισμένα για δύο βιολιά και με επιρροή από το γερμανικό, γαλλικό, σλάβικο, ισπανικό και ελληνικό φολκλόρ.

Οι δύο καλλιτέχνιδες, ξυπόλητες στις ποριώτικες πλάκες της πλατείας, καθήλωσαν το κοινό με το πρόγραμμα τους και γνώρισαν την αποθέωση, με αποκορύφωμα στις εκτελέσεις αριστουργημάτων των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι (Δείτε το ακόλουθο βίντεο).

Τα κομμάτια προλόγιζε στα ελληνικά και τα αγγλικά η Κάτια Καμίνσκαγια, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε δίχως ηχητική ενίσχυση, με τον οργανικό ήχο των βιολιών να ταξιδεύει ισχυρός και καθαρός, επιβεβαιώνοντας την ξεχωριστή φυσική ακουστική, της όμορφης μικρής πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη του Πόρου.


Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου στα πλαίσια του Poros Art Festival 2019 με την ευγενική χορηγία του Regatta Cocktail Bar, του εστιατορίου Macaroni & More και του καταστήματος Artichaut, το οποίο έντυσε τις δύο κοπέλες με υπέροχα φορέματα και αξεσουάρ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία ήταν μια μουσική πρόταση της κυρίας Λαρίσας Ιασωνίδου, η οποία κατ’ επανάληψη, μας έχει χαρίσει – και θα συνεχίσει να μας χαρίζει – εγγυημένες, ποιοτικές μουσικές βραδιές, με “διαμάντια” μουσικούς και τραγουδιστές του κλασικού ρεπερτορίου, όπως και στις “Καποδιστριακές Συναντήσεις” οι οποίες θα επαναληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα στον ίδιο χώρο και θα ανακοινωθούν σύντομα.
Σχολιάστε