Οι ενέργειες του Γ. Σαμπάνη για την μετονομασία του Δήμου Τροιζηνίας – ΜεθάνωνsampanisΟ Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Γιάννης Σαμπάνης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου, που οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματος:

Αγαπημένοι μου συμπολίτες της Χερσονήσου Μεθάνων,

με απόλυτη συνέπεια σε όσα σας υποσχέθηκα πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου στο νέο Δήμο, εργάστηκα με πίστη, σθένος και αυταπάρνηση για την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την ανάσχεση των συνεπειών του άθλιου σχεδιασμού του «Καλλικράτη» και την πρόοδο του τόπου μας.

Η επίπονη αυτή προσπάθεια αποδίδει τους πρώτους καρπούς.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι με πρωτοβουλία μου, εισήγησή μου, Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, και διαρκείς και φορτικές παραστάσεις μου στις Αρχές ο Δήμος μας μετονομάστηκε.

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων είναι γεγονός και τα Μέθανα με ενέργειες του Δημάρχου ξαναμπαίνουν στο χάρτη της Αυτοδιοίκησης.

 

 Με συνέπεια στις δεσμεύσεις μου έφερα στις 14/01/2011 πρώτο θέμα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Δ.Σ την μετονομασία του Δήμου.

 Στις 30/03/2012 απεφάσισε ομόφωνα υπέρ της πρότασής μας το Συμβούλιο Τοπωνυμίων (το Συμβούλιο τούτο είχε συγκροτηθεί λίγες μέρες ενωρίτερα – ΦΕΚ 112/τ.ΥΟΔΔ/13-3-2012).

 Την 1η/11/2013 γνωμοδότησε θετικά για το θέμα μας το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Στις 17/01/2014 υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

 Στις 29/01/2014 δημοσιεύτηκε το Π.Δ. στο ΦΕΚ (τεύχος Α’, αρ.Φύλλου 23).

 

Κάποιοι για λόγους εντυπώσεων, μόλις πριν ένα μήνα (3/1/2014) ‘μάζευαν υπογραφές’ (κατόπιν εορτής !!!) για τη μετονομασία του Δήμου, ενώ όλα είχαν κριθεί από την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν δίσταζαν να εμπαίζουν με τον τρόπο αυτό όσους υπέγραφαν.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που απομονώνουν τέτοιες πρακτικές και εμπιστεύονται τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντί τους.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου εκ Μεθάνων για την εμπιστοσύνη και τους συνεργάτες μου εκ Τροιζηνίας για την ομοθυμία.

Σύντομα θα σας ενημερώσω με επίσης ευχάριστες για όλους μας εξελίξεις.

 

Αγωνιστικά μαζί σας

Ιωάννης Δ. Σαμπάνης

Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Στην δεκαετία του ’70 κάθε Κυριακή βράδυ παρακολουθούσαμε την ραδιοφωνική εκπομπή ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ και κυρίως τα αθλητικά. Τηλεόραση δεν υπήρχε σε όλα τα σπίτια. Είχε ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα και από όλα τα γήπεδα. Μετά από ένα ματς που έγινε στις Σέρρες μεταξύ του Πανσερραικού και της Παναχαικής ο σπήκερ έδωσε το μικρόφωνο στον επιθετικό και διεθνή παίκτη της τοπικής ομάδας Μπιτζίδη, ο οποίος αμέσως με μία αναπνοή είπε: “Ο Πανσερραιός νίκησε σήμερα την Παναχαική με 2-0. Τα δύο γκολ τα έβαλα εγώ. Ο καλύτερος όλων εγώ. Χαίρετε”. Έχει μείνει η ανταπόκριση αυτή σε εμάς τους τότε πιτσιρικάδες αξέχαστη. Μετά από 45 χρόνια την ξαναθυμήθηκα…

Σχολιάστε