Οι δήμαρχοι του Πόρου και της Ύδρας προειδοποιούν για το πέρασμα του “Ξενοφώντα”«Ξενοφών» το όνομα της πρώτης κακοκαιρίας που επισκέπτεται τη χώρα για το φετινό φθινόπωρο.

Η κακοκαιρία αναμένεται να είναι ισχυρή και με απότομες διακυμάνσεις, αφού αφενός αναμένονται άνεμοι έως 9 μποφόρ, αφετέρου αναμένεται να μας περάσει απότομα, μέσα σε λίγες ώρες, από το καλοκαίρι στον χειμώνα.

Ετσι, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ξενοφών» αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι βροχές, οι οποίες, μολονότι προβλέπονται και σήμερα, έντονες αναμένεται να είναι την Πέμπτη.

Οι δήμαρχοι του Πόρου και της Ύδρας, με μηνύματα τους από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, εφιστούν την προσοχή στους δημότες και τους επισκέπτες τους για τις ημέρες του “Ξενοφώντα”.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα: 

Παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή από σήμερα και μέχρι το Σαββατοκύριακο (τουλάχιστον), καθώς αναμένοται αρχικά πολύ ισχυροί άνεμοι και στη συνέχεια καταιγίδες!
Προσοχή στην θάλασσα, στο λιμάνι, στα σημεία με ψηλά δέντρα και γενικά στους εξωτερικούς χώρους.
Επίσης, ασφαλίζουμε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα και δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα: 

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, για τις επόμενες μέρες αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι αλλά και από την Παρασκευή, για την Αττική, εκδήλωση καταιγίδων. Λόγω των ισχυρών ανέμων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και στο θέμα της προστασίας των πολιτών από πτώσεις αντικειμένων και δέντρων. Επίσης, στο ενδεχόμενο ισχυρής καταιγίδας, παρακαλούνται όλοι να απομακρύνουν αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει σε δρόμους στους οποίους η ροή του νερού έχει μεγάλη ένταση.
Σχολιάστε