Οδηγίες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τροιζηνίας – ΜεθάνωνΟ Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων καλεί όλους τους πολίτες να διευκολύνουν το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους, ως ελάχιστη συνεισφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων και την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας :

1. Χρησιμοποιούμε τις σακούλες απορριμμάτων που κλείνουν με κορδόνι, φροντίζουμε να είναι γερές και να τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται. Είναι υπέρ της ασφάλειας όλων μας να χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε, να δέσουμε και να μεταφέρουμε τις σακούλες στον κάδο απορριμμάτων.

2. Η εναπόθεση των απορριμμάτων στα σημεία συλλογής (πράσινοι κάδοι) να γίνεται είτε αργά το βράδυ είτε νωρίς το πρωί, ώστε να τα παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μην μένουν πολλές ώρες στους κάδους.

3. Δεν αφήνουμε σακούλες εκτός των κάδων ή γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος, αναζητούμε άλλο, ή κρατάμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα. Ανοίγουμε τους κάδους με τα ειδικά πεντάλ (όπου αυτά υπάρχουν) ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν πεντάλ, τοποθετούμε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και τους κλείνουμε, για να μην υπάρχει πιθανότητα επιμόλυνσης ανθρώπων, αδέσποτων ή περαστικών κατοικίδιων.

4. Συνεχίζουμε την ανακύκλωση όπως πριν, αλλά προσέχουμε να μην τοποθετούμε εντός των ανακυκλώσιμων τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε (όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά κλπ.), διότι αυτά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

5. Αποφεύγουμε εργασίες που παράγουν έξτρα ποσότητες απορριμμάτων, όπως επισκευές, μερεμέτια και κλαδέματα και δεν βγάζουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα, στρώματα, ή συσκευές, που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, θα τα αποσύρουμε μόνο με ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο καθαριότητας στο 22980 42211.
Σχολιάστε