Ξεκινάει ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων κατοίκων του Πόρου (+18)


Μετά τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων του Πόρου ηλικίας άνω των 60 ετών που υπέβαλαν σχετική αίτηση ο οποίος ολοκληρώθηκε χθες 1.4.2021, ο Δήμος Πόρου κατόπιν συνεννόησης με την Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας, καλεί όλους τους ενήλικους πολίτες (18+) που διαμένουν στην επικράτειά του και επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού covid-19, να υποβάλουν σχετικό αίτημα μέχρι την Τρίτη 6.4.2021 συμπληρώνοντας τον Πίνακα που υπάρχει σε επεξεργάσιμη μορφή στο poros.gr και αποστέλλοντάς τον στο email emvolio@poros.gr.
Διευκρινίσεις:
• Όσοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά, μπορούν να την κάνουν τηλεφωνικά στους αριθμούς: 6940693069, 6949694069 (ώρες 10:00π.μ. έως 20:00 κάθε μέρα) και 2298320512 (ώρες και μέρες γραφείου).
• Οι εμβολιασμοί θα γίνουν με το εμβόλιο της Pfizer στο Εμβολιαστικό Κέντρο Πόρου («κτήριο ΚΑΠΗ»).
• Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε πολίτες που κατοικούν στην επικράτεια του Δήμου Πόρου, χωρίς να έχει σημασία αν είναι δημότες Πόρου ή Έλληνες πολίτες. Τυχόν αιτήσεις προσώπων που δεν διαμένουν στον Πόρο, θα συνιστούν ψευδή υπεύθυνη δήλωση και θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην διαδικασία.
• Αίτηση μπορούν να κάνουν και κάτοικοι άνω των 60 ετών, καθώς και ευπαθείς ομάδες. Στους κατοίκους που έχουν ήδη κλείσει ραντεβού εμβολιασμού μέσω της πλατφόρμας www.emvolio.gr ή της άυλης συνταγογράφησης, συστήνεται να διατηρήσουν το ραντεβού τους και να μην υποβάλουν αίτηση ένταξης στην λίστα του Δήμου.
• Αίτηση καλούνται να κάνουν και πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, για τους οποίους αναμένεται λύση προκειμένου να εμβολιαστούν (ενεργοποίηση προσωρινού ΑΜΚΑ από το αρμόδιο Υπουργείο).
• Η παραπάνω διαδικασία συλλογής στοιχείων αναλαμβάνεται ατύπως από τον Δήμο Πόρου κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων αρχών, παρότι η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει επισήμως καμία αρμοδιότητα στους Δήμους για τα συγκεκριμένα ζητήματα.
• Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Δήμου για εμβολιασμούς κατοίκων ηλικίας 60 ετών και πάνω, την βδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν συνολικά 387 εμβολιασμοί.
• Ο Δήμος Πόρου έχει συγκεντρώσει ήδη τα στοιχεία των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, courier, αυτοκινητιστών, λεμβούχων και υπαλλήλων λειτουργούντων καταστημάτων εστίασης και λιανεμπορίου, ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα σε αυτούς ήδη από την ερχόμενη βδομάδα.
• Όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τον προγραμματισμό των εμβολιασμών θα γνωστοποιηθούν με επόμενη ανακοίνωση.
Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους κατοίκους του Πόρου να υποβάλουν αίτηση εμβολιασμού, καθώς πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση της προσωπικής τους υγείας, για την εξασφάλιση της υγειονομικής θωράκισης της κοινωνίας μας, αλλά και για την θωράκιση της φήμης του προορισμού μας ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν.Σχολιάστε