Ξεκίνησε η 11η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου “Αναστάσιος Λεϊμονής”Με τον καθιερωμένο αγιασμό και το πρώτο ρεσιτάλ από τρεις πιανίστες, ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στο αμφιθέατρο Συγγρού, τις εργασίες της, η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής, η οποία πραγματοποιείται για 11η συνεχή χρονιά στον Πόρο και θα διαρκέσει από τις 19 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2019.

Για τις επόμενες δέκα ημέρες, θα πραγματοποιούνται καθημερινά ρεσιτάλ πιάνου, ενώ ξεχωριστές βραδιές θα είναι το ρεσιτάλ στο Ναό του Ποσειδώνα στις 23 Αυγούστου και ώρα 20:00, τα κοντσέρτα για 1, 2 και 3 πιάνα με την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών στο αμφιθέατρο Συγγρού στις 24 Αυγούστου και ώρα 20:00, το ρεσιτάλ για λιλιπούτειους πιανίστες στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη στις 26 Αυγούστου και ώρα 20:00 και τα διαγωνιστικά κοντσέρτα στο αμφιθέατρο Συγγρού στις 25 και 28 Αυγούστου στις 20:00.

Επίσης στις 20, 22 και 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν ατομικά ρεσιτάλ στις 20:00 στο αμφιθέατρο Συγγρού και στις 21.45 στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort.

Στην Ακαδημία διδάσκουν 12 διάσημοι καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο και οι μαθητές που συμμετέχουν προέρχονται από 24 χώρες και έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε νέο σολίστα.

Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης είναι η Αγάθη Λεϊμονή, διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου, ενώ χορηγοί είναι ο κ. Σπύρος Λάζαρης –ιδιοκτήτης του Sirene Blue Resort, ο μουσικός οίκος Σπύρος Νάκας, του Πυθαγόρειο Ωδείο και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης, παρέχει στη διοργάνωση οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και φιλοξενία σε δημοτικά κτήρια στα οποία γίνονται τα μαθήματα και παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι ανοικτές στο κοινό του Πόρου με ελεύθερη είσοδο.
Σχολιάστε