Ξεκίνησαν τα “Σαρώνεια 2018” στο Γαλατά ΤροιζηνίαςΞεκίνησαν την Παρασκευή 6 Ιουλίου οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “ΣΑΡΩΝΕΙΑ 2018” στο Γαλατά Τροιζηνίας. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά “Οι Φίλοι της Παράδοσης”, Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων και την Περιφέρεια Αττικής.

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των φετινών εκδηλώσεων και παράσταση παραδοσιακών χορών. Το Σάββατο 7 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε παράσταση παραδοσιακών χορών από την χορευτική ομάδα “ΤΡΙΚΚΗ Κέντρο χορού Τρικάλων”, ενώ ακολούθησε συναυλία του Νεκτάριου Παναγόπουλου με τους: Άκη Μποτζόλη, Ιωάννα Τερζάκη, Δημήτρη Σεβη και Μ. Παπαδόπουλο.


Την Κυριακή 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με τον Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση και τον Στέλιο Διονυσίου, στην παραλία του Γαλατά, ενώ την παράσταση έκλεψε το ξεχωριστό δρώμενο, με τους 150 χορευτές, που παρατάχθηκαν κατά μήκος της παραλιακής οδού και χόρεψαν το μεγαλύτερο χασάπικο που έχει χορευτεί στο Γαλατά.

Κατά την εκδήλωση βραβεύθηκε η οικογένεια του αείμνηστου Γαλατιώτη χορευτή Σωτήρη Μητρόπουλου, που ήταν εκείνος που προσέφερε τη φιγούρα “Σωτήρος” στο χασάπικο της περιοχής.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η κ. Ζωή Ρούσσου, που πολιτεύεται με την Ν.Δ. στην περιοχή:


Στα εγκαίνια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σαρώνεια 2018» στο Γαλατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, παραβρέθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη.

Στο χαιρετισμό του αρχικά, μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κας  Ρένας Δούρου, συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης», αλλά και τους εθελοντές, για την άρτια οργάνωση και για την καθιέρωση των εκδηλώσεων ως θεσμό.

Δήλωσε ότι ο Πολιτισμός, η Τέχνη, η Παράδοση, αλλά και η Ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας. Η Τροιζηνία και τα Μέθανα διαθέτουν όλα τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και Αντιδήμαρχο Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Σπύρο Καρνέζη, τα μέλη του Συλλόγου για την σπουδαία δουλειά που κάνουν, τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, δίνοντας, τέλος, ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά τα οποία αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας.

Κατόπιν, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με τους παραγωγούς και δημιουργούς, που φέτος ήταν πολύ περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    ΜΠΡΑΒΟ. 1000 ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΩΝΕΙΑ 18.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΣΑΠΙΚΟ, ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ! ΗΤΑΝ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΠΟΡΙΩΤΙΚΟ. ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ. ΑΠΙΑΣΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. 1000 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.
    ΠΟΡΟΣ -ΓΑΛΑΤΑΣ ALWAYS TOGETHER AND LOVE FOREVER.
    ΑΝΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣ

Σχολιάστε