Ν. Ανανιάδης: Ναι στο ευρώ και την Ευρώπη της αλληλεγγύης. Όχι στο μνημόνιο της αποτυχίας!Ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Α’ Πειραιώς και Νήσων δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης, με το προεκλογικό του φυλλάδιο, συστήνεται στο εκλογικό σώμα.

«Η ταυτότητα μου γράφει «γεννηθείς εν Πειραιεί». Στo μεγάλο λιμάνι, εκεί που ζω, κατοικώ, εργάζομαι μέχρι σήμερα. Πενηνταρίζω. Σπούδασα στη Φιλοσοφική. Ήμουν ιδρυτικό μέλος της ΕΚΙΤΕΠ. Είμαι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είμαι Ολυμπιακός. Απόλυτα λογικό. Από παιδί είχα δελτίο αθλητή και φόρεσα την ερυθρόλευκη φανέλα ή το μαγιό. Στην κολύμβηση, την κωπηλασία, το βόλευ. Εικοσιπέντε χρόνια τώρα στο ρεπορτάζ πέρασα από σαράντα κύματα. Από το πολιτικό μέχρι το αθλητικό – με όλα τα ενδιάμεσα. Απέναντι στο μικρόφωνο και το μπλοκάκι μου έχουν σταθεί η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη κι ο αλησμόνητος Μάνος Χατζιδάκις, ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, ο δικός μας Λεωνίδας Κύρκος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Κώστας Σημίτης, o Mιχάλης Παπαγιαννάκης, ο θρυλικός Μουράτης κι ο αρχηγός Δαρίβας, αλλά και ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου, υπουργοί, δήμαρχοι, βουλευτές, επιχειρηματίες και απλοί άνθρωποι του μόχθου.
Πάντα πιστός στον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής μου διαδρομής. Το Πειραϊκό-Ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Εργάστηκα χρόνια στην «Αυγή», πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης. Στίγμα και πάθος μου για μια δεκαετία η στήλη «Εν Πειραιεί». Συνεργάστηκα ακόμη με το Κανάλι-1, το «Λιμάνι», την «Πειραϊκή Πολιτεία» και άλλα Μέσα.
Σήμερα με ακούτε κάθε πρωί στην ΕΡΑΣΠΟΡ. Μπορείτε να με διαβάσετε στο Saronic Μagazine και οι ανοιχτόμυαλοι Γερμανοί στην εφημερίδα DIE ZEIT.
Το 2000 ίδρυσα το Portnet.gr, την πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα για τον Πειραιά, τη Ναυτιλία και τον Σαρωνικό, απ’ όπου συνεχίζω να ασκώ παρεμβατική αρθρογραφία, μέσω της στήλης μου «Καλημέρα Πειραιά».
Έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία μου με πρωταγωνιστή τον Πειραιά: «Πειραιάς 2011-2012, Κείμενα για την πόλη, το λιμάνι και τα νησιά», η νουβέλα «Σκιές στα Νερά», «Το Νησί μου ο Πειραιάς» και το συλλογικό «Εκεί γύρω στα Σαράντα».
Στην Αριστερά είμαι από μαθητής-με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στην πόλη του Πειραιά. Στα ψηφοδέλτια της συμμετέχω από το 1986, ως ο νεότερος υποψήφιος στους «Πολίτες του Πειραιά» του Κώστα Κωσταράκου.
Αποστασιοποιημένος χρόνια από την οργανωμένη πολιτική και τα κόμματα, αλλά πάντα ενεργός πολίτης, είμαι τώρα υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά.
• Επειδή μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
• Επειδή στην εποχή της κρίσης παλεύουμε μαζί-με λογισμό και όνειρο.
• Επειδή μπορούμε να δώσουμε λύση στην δύσκολη πολιτική εξίσωση:
«Ναι στο ευρώ και την Ευρώπη της αλληλεγγύης. Όχι στο μνημόνιο της αποτυχίας»!
Νότης Ανανιάδης

Επικοινωνία:
Πεζόδρομος Δραγάτση 2-4, Πειραιάς
Τηλ. 210 42 22 390
Κιν. 6936 742 842
e-mail: notanan@hotmail.com
notisananiadis.blogspot.com
Σχολιάστε