Ντοκουμέντο από τον βομβαρδισμό καϊκιού στον Πόρο, από τους Βρετανούς της RAF το 1944Συγκλονιστικές φωτογραφίες – ντοκουμέντα, από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς της Μοίρας 227 της RAF επί ελληνικού εδάφους, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες ξεχωρίζουν δύο φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό καϊκιού που, όπως διακρίνεται, έγιναν, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, στην περιοχή Μπογάζι Πόρου, στην βόρεια είσοδο του νησιού εκεί που βρίσκεται σήμερα ο μικρός φάρος (σπίθα).

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας “RAF 227 sqdn strike Photographs 1943-1944” οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών αεροπλάνων έγιναν εναντίον καϊκιών που τροφοδοτούσαν τον γερμανικό στρατό,  ωστόσο όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις φωτογραφίες, φαίνεται και παράκτιες υποδομές.

 

Οι βομβαρδισμοί έγιναν τον χειμώνα και την άνοιξη του 1944 και οι φωτογραφίες που βρίσκονται στα αρχεία του μουσείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Νοτίου Αφρικής (SAAF Museum), είναι τραβηγμένες από τα συμμαχικά αεροσκάφη κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Μεσσηνία και αλλού.

 
Σχολιάστε