“Ντετέκτιβ” έγιναν οι Τροιζήνιοι για να προστατέψουν τα σπίτια τουςΤη δόξα του… Σέρλοκ Χόλμς και του Κλουζώ, ζήλεψαν κάποιοι κάτοικοι του Γαλατά χθες νωρίς το απόγευμα. Οι κάτοικοι, εντόπισαν στις πάνω γειτονιές, δύο ύποπτους άνδρες που παρατηρούσαν τα σπίτια.
Η ανασφάλεια από τις ανεξιχνίαστες διαρρήξεις, που έχουν γίνει μάστιγα για τον Γαλατά, οδήγησε τους κατοίκους στο συμπέρασμα ότι οι δυο άνδρες Αλβανικής καταγωγής, πιθανώς να ήταν μέλη της σπείρας των διαρρηκτών που εδώ και καιρό έχουν παραβιάσει δεκάδες σπίτια στην Τροιζηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρουσιαστικό τους, ταίριαζε στις περιγραφές που είχαν δώσει στις καταθέσεις τους, τα θύματα των διαρρήξεων. Ο ένας μετρίου αναστήματος, καστανός και ο δεύτερος σωματώδης με ξυρισμένο κεφάλι.
Μετά από αρκετή ώρα παρατήρησης, μια μικρή ομάδα κατοίκων, αποφάσισαν να τους καταδιώξουν και να τους πιάσουν, ώστε να τους παραδώσουν στην Αστυνομία. Όταν οι ύποπτοι αντιλήφθηκαν ότι κάποιος τους ακολουθεί, προχώρησαν προς τον πάνω δρόμο του Γαλατά, διασχίζοντας την πόλη με κατεύθυνση την παραλία, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ στους στενούς δρόμους της πόλης για να μπορέσουν να ξεφύγουν.
Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι που τους ακολουθούσαν, είχαν ήδη ειδοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά. Όταν οι δύο άντρες έφτασαν στο γήπεδο του Γαλατά, μπήκαν σε μια επιχείρηση, όπου και προσήχθησαν από τους αστυνομικούς.
Αργότερα, το ίδιο απόγευμα, έγινε γνωστό, ότι τα χαρτιά τους ήταν νόμιμα και «καθαρά» και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης στοιχείων.
Οι κάτοικοι του Γαλατά έχουν απαυδήσει από την έκρηξη της εγκληματικότητας στην περιοχή, αφού εκτός από τα συχνά κρούσματα διαρρήξεων, έχουν γίνει μάρτυρες και δύο ένοπλων ληστειών τράπεζας μέσα σε ένα χρόνο.
Σχολιάστε