Νοσταλγία στο Νεώριο με τη μουσική του ΛουκιανούΌταν φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια, ώρα με την ώρα βιαστικά, τότε έρχονται οι δημιουργοί σαν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη να μας ξυπνήσουν μνήμες και να μας ταξιδέψουν στα χρόνια χρόνια της αθωότητας και της ειλικρίνειας.

Το ρομαντικό Μεγάλο Νεώριο, έγινε το θέατρο μιας μουσικής παράστασης με τις μελωδίες του αγαπημένου Λουκιανού.  Συντελεστές της παράστασης, ταλαντούχοι μουσικοί και ερμηνευτές και η οικογένεια του Λουκιανού. Η κόρη του Μαρία με την γλυκιά φωνή της και η χήρα του Λουκιανού, γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά, που μας μετέφερε την αύρα του στην ακρογιαλιά του Πέτρου.

Με φόντο φωτογραφικά ντοκουμέντα και ιστορικά βίντεο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όσοι βρέθηκαν στο Νεώριο τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, παρακολούθησαν μια συγκινητική συναυλία, παρέα τραγούδια γεμάτα θετική ενέργεια, αισιοδοξία και νοσταλγία. Αυτή ήταν άλλωστε και η μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Στο τέλος της συναυλίας, στο τραγούδι “Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών” (Λέμε ναι), η Άννα Βαγενά πήρε το μικρόφωνο και είπε πως ο Λουκιανός έγραψε αυτό το τραγούδι για να περάσει το μήνυμα κατά των ναρκωτικών στην ελληνική νεολαία.

Φωτογραφίες της (7χρονης) Πέρσας Κανατσίδου
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  “Το μήλο κάτω απ΄τη μηλιά”, λένε…
  Και για τη Μαρία, αλλά βέβαια και για την 7χρονη Πέρσα.
  <<>>
  Κι αν φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια, πάντα η θύμηση θα ζει.
  Και μοιάζει η κάθε μας φορά, που έρχεται στο νού η γειτονιά,
  η παραλία, η αμμουδιά, η φιλία, ωσάν την πιο ανεξίτηλη,
  την έσχατη, γιομάτη γλύκα που πικραίνει, πόνο που ανακουφίζει, αλμύρα που γλυκαίνει, αγάπη που πονάει, χαρά που πνίγει, πέμπτη Παρασκευή των Χαιρετισμών, Αυγουστάτικα,
  ό λ η η Ω ρ α ι ό τ η τ α μ α ζ ί!
  Aris, August 7, 2019
  arimari@otenet.gr

Σχολιάστε