Νέο ρεκόρ ανακύκλωσης στον Πόρο – 245 τόνοι σε 10 μήνες!Συνεχίζεται με επιτυχία το έργο της ανακύκλωσης στον Πόρο, με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις του νησιού να συμμετέχουν ενεργά, ανακυκλώνοντας τα απορρίμματα τους, μετά την επιτυχημένη καμπάνια που πραγματοποίησε ο Δήμος Πόρου πριν από δυο χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδη, τους τελευταίους 10 μήνες έχουν αποσταλεί για ανακύκλωση 245 τόνοι απορριμμάτων από τον Πόρο, με 60 δρομολόγια.

Το νέο ρεκόρ ανακύκλωσης στον Δήμο Πόρου, καταγράφηκε τον Αύγουστο 2017 με 55 τόνους (τον Αύγουστο 2016 είχαν ανακυκλωθεί 49), ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση τον φετινό Ιούλιο καθώς ανακυκλώθηκαν 44 τόνοι, ενώ τον ίδιο μήνα του 2016 είχαν σταλεί 29 τόνοι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιοποιήθηκαν από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά 9,7% μειώθηκαν τα σύμμικτα απορρίμματα του Δήμου Πόρου το 1ο τετράμηνο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην αύξηση του έργου ανακύκλωσης στον Δήμο μας, χάρη στην βελτιστοποίησή λειτουργίας του συστήματος των μπλέ κάδων τα τελευταία δύο χρόνια (μετά την έναρξη λειτουργίας του για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015) και κυρίως στην ευασθητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την 7η καλύτερη μεταξύ όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

 
Σχολιάστε