Νέα επεισόδια σήμερα στο λιμάνιΑρνητικός πρωταγωνιστής του 5ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών κινδυνεύει να γίνει το Λιμεναρχείο Πόρου.
Μετά την χθεσινή πρωτοφανή απουσία της Υπηρεσίας από τον χώρο της διοργάνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταση και τον σοβαρό τραυματισμό του κ. Μάνου Βερνίκου, σε ένα ντροπιαστικό συμβάν στο λιμάνι του Πόρου, το Λιμεναρχείο σήμερα δήλωσε βροντερό παρόν, απειλώντας με πρόστιμα στους ποριώτες βαρκάρηδες που με ευγένεια και προθυμία παραχώρησαν τις όμορφες βάρκες τους για τις ανάγκες του Σαλονιού και θέτοντάς τους προθεσμία να φύγουν από τον χώρο μέχρι το μεσημέρι.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρωί του Σαββάτου, λιμενοφύλακες βεβαίωσαν παράβάσεις παράνομης πρόσδεσης σκαφών στις μικρές ποριώτικες βάρκες που εκτίθεντο μπροστά από την γκρεμισμένη προβλήτα και υπέδειξε στους ιδιοκτήτες τους να αποχωρήσουν από τον χώρο, κάνοντας παράλληλα έλεγχο στα έγγραφά τους.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, η διοίκηση του Δ.Λ.Τ. πρότεινε να επιβεβαιωθεί η Απόφαση 241 του Δ.Λ.Τ. και να παραμείνουν τα βαρκάκια δεμένα στο σημείο χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα, αφού η πρόσδεσή τους στο συγκεκριμένο χώρο είχε αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου στη συνεδρίαση της Πέμπτης και άλλωστε στο σημείο αυτό οι βάρκες είχαν δέσει από χθες, αλλά είχαν δέσει και πέρυσι, χωρίς το Λιμεναρχείο να εκφράσει αντίρρηση.
Κατά την τοποθέτηση του, ο Υπολιμενάρχης κ. Σ. Δημητρίου, δήλωσε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Απόφαση Λιμενάρχη, στον κατεστραμμένο μόλο απαγορεύεται η πρόσδεση σκαφών αλλά η Υπηρεσία του δεν έχει αντίρρηση στην αγκυροβολία τους χωρίς πρυμνοδέτηση.
Από την πλευρά του, ο εκπρώσοπος της μειοψηφίας στο Δ.Λ.Τ. Δημήτρης Γρίβας, αμφισβήτησε για τυπικούς λόγους την ισχύ της Απόφασης 241 του Δ.Λ.Τ. και πρότεινε να μεταφερθούν τα βαρκάκια στην προβλήτα που φιλοξενεί τα κυρίως σκάφη του Σαλονιού (έναντι Αγροτικής), όπου, ωστόσο, δεν υπήρχε επαρκής χώρος.
Παρών στην έκτακτη συνεδρίαση ήταν κι ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η στάση του Λιμεναρχείου τις τελευταίες δυο ημέρες αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας και τόνισε ότι αυτό που έγινε χθες με τον τραυματισμό του κ. Βερνίκου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Υπολιμενάρχη για την παντελή απουσία του Λιμεναρχείου χθες από τον χώρο της Έκθεσης. «Δεν ήταν δουλειά ούτε του κ. Βερνίκου, ούτε της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, ούτε των πληρωμάτων των σκαφών να επιβάλουν την τάξη στο λιμάνι και να διασφαλίσουν ότι ο κάθε καπετάνιος θα εκτελέσει τις εντολές που πιθανώς τού δώσατε μέσω ασυρμάτου, αλλά είναι δική σας δουλειά και εσείς χθες ήσασταν άφαντοι. Μετά τις χθεσινές μας διαμαρτυρίες, σήμερα εμφανιστήκατε όχι για να διορθώσετε τα πράγματα, αλλά για να μας κάνετε αντίποινα και να χαλάσετε την Έκθεση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να φύγουν. Το πώς λειτουργεί το Λιμεναρχείο Πόρου θεωρώ ότι αποτελεί ντροπή για όλους μας, τόσο για τους ένστολούς, όσο και τους πολίτες και για εμένα ως Δήμαρχο, αλλά και ως πολίτη. Εμφανίζεστε μόνο για να προκαλέσετε πρόβλημα στον Δήμο και σε όλες τις περιπτώσεις που πραγματικά χρειάζεται η προσφορά σας είστε άφαντοι», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος στηλίτευσε και την προκλητική απουσία του Λιμενάρχη από τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και από το λιμάνι του Πόρου σε όλες τις περιπτώσεις κρίσης. Σε ερώτηση δε του κ. Δημάρχου, ο κ. Δημητρίου απάντησε ότι ο προϊστάμενός του δεν βρίσκεται σε άδεια.
Τελικά, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου, με την οποία συμφώνησε και ο Υπολιμενάρχης, βρέθηκε η χρυσή τομή για να παραμείνουν τα βαρκάκια στο σημείο, δένοντας σε σχοινί που τοποθετήθηκε οριζοντίως της προβλήτας και όχι στον μόλο. Με την Απόφαση που τελικά ψηφίστηκε, διαφώνησε παρ’ όλα αυτά η αντιπολίτευση του Δήμου, με τον κ. Γρίβα να επιμένει στην ανεδαφική πρότασή του που ισοδυναμούσε με διάλυση του Σαλονιού.

Να σημειώσουμε ότι τα ποριώτικα βαρκάκια, παρέμειναν στο σημείο και αποχώρησαν τις απογευματινές ώρες, λόγω επιδείνωσης του καιρού.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, ο κ. Μάνος Βερνίκος υπέστη συντριπτικό κάταγμα ισχύου κατά τα χθεσινά έκτροπα και επρόκειτο να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. babis says:

    μπλα μπλα μπλα το κακό λιμεναρχείο, μπλα μπλα μπλα το κακό λιμεναρχείο έτσι, μπλα μπλα μπλα, το κακό λιμεναρχείο αλλιώς….

    Εκεί στην παράταξη Αλλαγή Πορείας, πρέπει να καταλάβετε ότι όταν κουνάτε το χέρι στις αρχές και απαιτείτε αυστηρή εφαρμογή των νόμων και κανόνων, αυτή εφαρμόζεται σε όλους, είτε είναι ο δήμος, είτε οι δικοί μας, είτε οι άλλοι …..

    Τώρα τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η κόντρα που έχει ο δήμος με το Λιμεναρχείο ή με τον Λιμενάρχη, παρότι η κόντρα αυτή δημιουργεί διαρκώς προβλήματα από ότι φαίνεται.

    ΤΟ ζητούμενο ήταν να γράψετε τίποτα για την έκθεση ….

Σχολιάστε