Νέα ανακοίνωση της “Δύναμης Ενότητας” για το θέμα του καθορισμού αιγιαλού-παραλίας στην ΠέρλιαΜε την ακόλουθη ανακοίνωση, απαντάει η παράταξη της μειοψηφίας στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής Πόρου για το θέμα της Πέρλιας:

“Είναι λυπηρό το φαινόμενο να χαρακτηρίζει η Δημοτική αρχή του κ.Δημητριάδη με πρόσφατο δελτίο τύπου, την υπεύθυνη ενημέρωση που κάναμε προς τους συμπολίτες μας, ως «παραπληροφόρηση».
Απαντάμε ότι:

Παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αποκρύψει απο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έγινε χάραξη αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή της Πέρλιας, κάτι που το μάθαμε τυχαία απο τοπικά site.

Παραπληροφόρηση είναι να συνεχίζει να λέει ότι δεν έχουν πρόβλημα ιδιοκτησίες, ενώ γνωρίζει καλά ότι αν ξεκινήσει διαδικασία απαλλοτρίωσης, αφαιρείται απο κάθε ιδιοκτησία ότι είναι εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

Παραπληροφόρηση είναι ότι αποσιωπάται ότι και ο Δήμος αποκτά πρόβλημα αφού ένα μέρος των υποδομών του μετά την χάραξη βρίσκεται πλέον μέσα στον αιγιαλό.

Παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια ταύτισης της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης που έγινε το 1994 και αφορά την δόμηση , με την γραμμή της παραλίας που αφορά την ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έως και το 2006 που Δήμαρχος ήταν ο κ. Σπυρίδων δεν υπήρχε καμία μήνυση προς τους επαγγελματίες της περιοχής Πέρλια απο Δημόσιο φορέα ούτε είχε ανακύψει κανένα πρόβλημα απο την μη χάραξη αιγιαλού και παραλίας ή απο τα άλλα αστεία που αναγράφονται στο ΔΤ του Δήμου περί μη αποτυπώσεων των δρόμων ( ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί επαρχιακός απο το 1955) ή απο έλειψη αδειοδοτήσεων που …δεν απαιτούσε ο νόμος.

Οι πράξεις αυθαιρέτων, για να φρεσκάρουμε μνήμες , ξεκίνησαν από την Δημοτική περίοδο 2011-2014 και το γνωρίζει αυτό ο κ. Δημητριάδης αφού τότε ξεκινά και η συμμετοχή του στα κοινά του Πόρου ως αντιπολίτευση και συνεχίζονται με πρόστιμα και μηνύσεις μέχρι σήμερα.

Καλό θα ήταν λοιπόν αντί όλων αυτών των ανούσιων αντιπαραθέσεων να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Δήμου στον κατάλληλο χρόνο ο επανακαθορισμός και η βελτίωση της χάραξης αιγιαλού-παραλίας στη Πέρλια.

Είμαστε σίγουροι μάλιστα οτι αυτό μπορεί να το πετύχει αν ασχοληθεί ο κ. Δημητριάδης.
Αρκεί να κάνει την ίδια προσπάθεια με εκείνη που έκανε όταν ιδιωτικά (είχε το δικαίωμα) χάραξε μπροστά απο την οικία του στο Νεώρειο αιγιαλό και παραλία.
Εκεί η γραμμή της παραλίας φθάνει περίπου μέχρι το πάνω μέρος του δρόμου χωρίς να θίγει την ιδιοκτησία του.

Τέλος στην αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Δημητριάδη να εγερθούν αντιπαλότητες και να επιδοθούμε σε κοκορομαχίες με στόχο να διεραιθεί η μικρή μας κοινωνία, απαντάμε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε.
Δεν πρόκειται όμως να πετύχει, όσο και με όποιο τρόπο και αν το επιδιώκει, να φιμώσει την φωνή της Τοπικής Κοινωνίας ούτε να καταργήσει την Δημοκρατία στον Τόπο μας.”
Σχολιάστε